Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie

(0)
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Mała czerwona cebula
1 
Cebula mała
1  ząbek
100  g
Bekon
1  łyżka
Musztarda
1  puszka
Krojone Pomidory
250  ml
Piwo ciemne
5  kawałków
Kiełbasa wieprzowa
1  kawałek
Ostra papryczka chilli
1  łyżeczka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.5 g
Węglowodany
13.02 g
Tłuszcze
30.83 g
Wartość energetyczna
417.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
9 min
Kiełbasę pokrój wzdłuż i posmaruj nacięcia musztardą. Każdą kiełbaskę napełnij pokrojoną w plasterki cebulą i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Dodaj boczek i ułóż kiełbaski w naczyniu do zapiekania. Kiełbaski polej pokrojonymi pomidorami i czarnym piwem, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy w płynie Maggi i posyp wszystko posiekanym chilli.
Krok 2
25 min
Piecz w 180 stopniach pod folią przez około 15 minut, następnie bez folii przez kolejne 10 minut.
Krok 3
1 min
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie

Krok 1 z 3

Kiełbasę pokrój wzdłuż i posmaruj nacięcia musztardą. Każdą kiełbaskę napełnij pokrojoną w plasterki cebulą i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Dodaj boczek i ułóż kiełbaski w naczyniu do zapiekania. Kiełbaski polej pokrojonymi pomidorami i czarnym piwem, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy w płynie Maggi i posyp wszystko posiekanym chilli.

Boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie

Krok 2 z 3

Piecz w 180 stopniach pod folią przez około 15 minut, następnie bez folii przez kolejne 10 minut.

Boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie

Krok 3 z 3

Podawaj ze świeżym pieczywem.

Piwo i bekon to jedne z najlepszych mięsnych połączeń, zwłaszcza w lecie. Niewiele osób wie, jak świetnie smakuje klasyczny boczek pieczony w piwie. Wykończ danie naszym Sosem Barbecue Winiary i dopraw całość papryczkami chilli. Boczek w piwie bez problemu przyrządzisz w domu. Danie sprawi domownikom taką samą przyjemność, jak pierwszy letni grill na świeżym powietrzu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
19.5g / 20%
Węglowodany
13g / 12%
Tłuszcze
30.8g / 68%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika