Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek pieczony w rękawie to doskonały i smakowity pomysł na obiad z lekkim twistem. Idealnie sprawdzi się na duże uroczystości lub wizytę gości. Pokochają to danie szczególnie miłośnicy tradycyjnych mięsnych dań. Sprawdź nasz przepis na boczek pieczony w rękawie!
Zobacz także inny, świetny przepis na boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie.
Boczek myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami z Pomysłu Na…kurczaka po hiszpańsku WINIARY, czosnkiem. Zwijamy w rulon i zawiązujemy sznurkiem.
Wkładamy do woreczka z Pomysłu Na… i następnie albo możemy marynować w tych przyprawach od 2 h do 24 h w lodówce (nabierze więcej smaku), albo od razu przełożyć w woreczku do dość płytkiego naczynia o podobnej wielkości jak boczek.
Po zamarynowaniu, boczek pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 h.
Po 1,5 h otwieramy woreczek i pieczemy go jeszcze przez 15 min, by przypiec skórkę.