Boczek pieczony w rękawie
1517min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.13 g
Węglowodany
0.66 g
Tłuszcze
195.31 g
Wartość energetyczna
1760.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
1517 min
Krok 1
5 min
Boczek myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia dość płytkiego, podobnej wielkości jak boczek.
Krok 2
2 min
Ziołami posypujemy boczek.
Krok 3
10 min
Wodę mieszamy razem z oliwą, dodajemy sól do peklowania i przeciśnięty czosnek, powstałą zalewą polewamy boczek.
Krok 4
1440 min
Zostawiamy go na 24 h w lodówce.
Krok 5
50 min
Następnie wkładamy boczek do rękawa, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 50 minut.
Krok 6
10 min
Na koniec pieczenia rozcinamy rękaw i zostawiamy boczek, by się ładnie przyrumienił.
Boczek pieczony w rękawie to doskonały i smakowity pomysł na obiad. Idealnie sprawdzi się na duże uroczystości lub wizytę gości. Pokochają ten przepis szczególnie miłośnicy tradycyjnych mięsnych dań. Sprawdź nasz przepis na boczek pieczony w rękawie!
Komentarze 0