Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone kasztany
Dodaj do CookBook

Pieczone kasztany

(2)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Kasztany jadalne
1  porcja
Masło
1  porcja
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
65.3 g
Wartość energetyczna
360.9 kcal
Tłuszcze
7.3 g
Białko
6.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
To mój ulubiony sposób na przygotowanie kasztanów. Można jeść je samodzielnie lub mogą być dodatkiem do potraw. Pieczone kasztany kryją w sobie ciekawy smak, a żeby go wydobyć potrzebujesz jedynie 3 składników. Opcjonalnie możesz sięgnąć po masło i sól, jeśli kasztany mają być Twoją popołudniową przekąską.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    10 min
    Kasztany myjemy i osuszamy. Układamy płaską stroną na desce i u góry nacinamy na krzyż.
  • Krok 2

    5 min
    Tak przygotowane kasztany przekładamy do garnka, nacięciem do dołu.
  • Krok 3

    15 min
    Zalewamy wrzątkiem tak, aby woda zakryła kasztany. Gotujemy 15 minut.
  • Krok 4

    15 min
    Po tym czasie przekładamy na kratkę do pieczenia nacięciem do góry i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Kratkę układamy na najniższej półce w piekarniku.
  • Krok 5

    5 min
    Po upieczeniu kasztany obieramy z twardej skorupki i cienkiej skórki. Do samodzielnego zjedzenia można podawać z masełkiem.
Pieczone kasztany

Krok 1 z 5

Kasztany myjemy i osuszamy. Układamy płaską stroną na desce i u góry nacinamy na krzyż.

Pieczone kasztany

Krok 2 z 5

Tak przygotowane kasztany przekładamy do garnka, nacięciem do dołu.

Pieczone kasztany

Krok 3 z 5

Zalewamy wrzątkiem tak, aby woda zakryła kasztany. Gotujemy 15 minut.

Pieczone kasztany

Krok 4 z 5

Po tym czasie przekładamy na kratkę do pieczenia nacięciem do góry i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Kratkę układamy na najniższej półce w piekarniku.

Pieczone kasztany

Krok 5 z 5

Po upieczeniu kasztany obieramy z twardej skorupki i cienkiej skórki. Do samodzielnego zjedzenia można podawać z masełkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni
  • Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    1 godz 36 min Średni
  • Zupa z pieczonej cebuli

    Zupa z pieczonej cebuli

    2 godz 11 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu