Lubisz proste przepisy, które nie wymagają zbyt wiele pracy? Świetnie się składa, bo mamy pomysł w sam raz dla Ciebie. Co powiesz na pieczone buraki z marchewką i ziemniakami posypane prażonymi pestkami słonecznika? Taki wegetariański posiłek nie kosztuje wiele, a jego smak jest niebanalny! Takie danie możesz przygotować, wykorzystując też inne składniki, które akurat masz w swojej kuchni. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a Ty i Twoi bliscy zjedzą smaczny, domowy obiad.
Jednogarnkowe danie z piekarnika
Do przygotowania tej potrawy nie potrzebujesz trudno dostępnych składników. Dobrze sprawdzą się warzywa, które masz pod ręką. U nas są to buraki, marchewki i ziemniaki, ale jeśli masz w lodówce np. kilka pieczarek, kawałek papryki czy cebulę – też możesz je dodać.
Zrobienie tego dania nie sprawi Ci kłopotu. Wystarczy pokroić warzywa w kostkę, dodać do nich oliwę i bulion warzywny WINIARY, a następnie całość zapiekać w piekarniku. Pod koniec pieczenia dodaj fetę i prażone pestki słonecznika. Tuż przed podaniem, warzywną zapiekankę możesz posypać posiekaną dymką lub innymi, ulubionymi ziołami. Smacznego!
Komentarze 0