Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczona szynka wieprzowa marynowana

Pieczona szynka wieprzowa marynowana

(0)
11 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
1.5  kg
Szynka wieprzowa
10  cm
Chrzan
200  g
Marmolada pomarańczowa
2  ząbków
Czosnek
2  łyżeczek
Rozmaryn
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
26.46 g
Węglowodany
14.46 g
Tłuszcze
34.48 g
Wartość energetyczna
477.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczona szynka wieprzowa swój smak i aromat zawdzięcza marynacie, która jest doskonałym bukietem smakowym – połączeniem rozmarynu, marmolady pomarańczowej i czosnku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy szynkę wieprzową i odstawiamy na noc. Na drugi dzień mięso pieczemy, a gotową pieczoną szynkę wieprzową marynowaną podajemy z chrupiącymi pieczonymi ziemniaczkami.

Przygotowanie

705 min
  • Krok 1

    15 min
    Wykonaj marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan, sól, pieprz. Wymieszaj.
  • Krok 2

    600 min
    Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.
  • Krok 3

    90 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. 1 godzina na 1 kilogram mięsa. Odkryj na ostanie 10 minut pieczenia.
Pieczona szynka wieprzowa marynowana

Krok 1 z 3

Wykonaj marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan, sól, pieprz. Wymieszaj.

Pieczona szynka wieprzowa marynowana

Krok 2 z 3

Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.

Pieczona szynka wieprzowa marynowana

Krok 3 z 3

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. 1 godzina na 1 kilogram mięsa. Odkryj na ostanie 10 minut pieczenia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Wiosna
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szynka marynowana w majonezie

    Szynka marynowana w majonezie

    11 godz 50 min Łatwy
  • Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

    Ziemniaczane muffiny z rozmarynem

    56 min Łatwy
  • Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

    Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

    3 godz 57 min Łatwy
  • Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    12 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu