Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce, na grubych oczkach.
Kaszę pęczak obgotuj w osolonym wrzątku przez ok 15min – odcedź i przestudź.
Mięso wymieszaj z kaszą. Dodaj pomidory, oregano, czosnek, tymianek, tarte warzywa oraz pastę bulionową. Całość dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
Z papryk odkrój wierzchnie części, a środek oczyść z nasion. Papryki dokładnie faszeruj mieszanką kaszy i mięsa z warzywami. Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i przykryj wcześniej odciętymi kapeluszami z papryki.
Warzywa piecz w temp 180*C przez ok. 45 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia możesz posypać papryki żółtym startym serem.
Warzywa po upieczeniu posyp posiekaną natką pietruszki.