Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami
Dodaj do CookBook

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

(2)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Papryka
500  g
Mięso mielone wieprzowe
1  szklanka
Kasza Pęczak
1  łyżka
Bulion drobiowy WINIARY
1  puszka
Krojone Pomidory
1 
Marchew
1 
Pietruszka
1  łyżeczka
Tymianek suszony
1  łyżeczka
Suszony Czosnek
1  łyżeczka
Suszone Oregano
1  pęczek
Natka pietruszki
3  łyżek
Ser żółty tarty
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.7 g
Wartość energetyczna
227.5 kcal
Tłuszcze
7.8 g
Białko
18.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami to danie, które pokochają osoby ceniące sobie proste rozwiązania i zachwycające wykonanie. Pieczona papryka pozostaje słodka i chrupka, a przy tym skrywa sycący i aromatyczny farsz wykonany z mięsa mielonego wieprzowego, kaszy, warzyw z dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY. Paprykę faszerowaną możesz serwować zarówno na codzienny obiad, jak i na przystawkę dla gości. Aby danie pięknie się prezentowało – przed pieczeniem posyp wierzch farszu startym żółtym serem. Przed podaniem możesz dodać również odrobinę świeżej zieleniny ;)

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    2 min
    Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce, na grubych oczkach.
  • Krok 2

    15 min
    Kaszę pęczak obgotuj w osolonym wrzątku przez ok 15min – odcedź i przestudź.
  • Krok 3

    2 min
    Mięso wymieszaj z kaszą. Dodaj pomidory, oregano, czosnek, tymianek, tarte warzywa oraz pastę bulionową. Całość dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    2 min
    Z papryk odkrój wierzchnie części, a środek oczyść z nasion. Papryki dokładnie faszeruj mieszanką kaszy i mięsa z warzywami. Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i przykryj wcześniej odciętymi kapeluszami z papryki.
  • Krok 5

    45 min
    Warzywa piecz w temp 180*C przez ok. 45 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia możesz posypać papryki żółtym startym serem.
  • Krok 6

    1 min
    Warzywa po upieczeniu posyp posiekaną natką pietruszki.
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Krok 1 z 6

Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce, na grubych oczkach.

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Krok 2 z 6

Kaszę pęczak obgotuj w osolonym wrzątku przez ok 15min – odcedź i przestudź.

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Krok 3 z 6

Mięso wymieszaj z kaszą. Dodaj pomidory, oregano, czosnek, tymianek, tarte warzywa oraz pastę bulionową. Całość dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Krok 4 z 6

Z papryk odkrój wierzchnie części, a środek oczyść z nasion. Papryki dokładnie faszeruj mieszanką kaszy i mięsa z warzywami. Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i przykryj wcześniej odciętymi kapeluszami z papryki.

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Krok 5 z 6

Warzywa piecz w temp 180*C przez ok. 45 min. Na 15 minut przed końcem pieczenia możesz posypać papryki żółtym startym serem.

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Krok 6 z 6

Warzywa po upieczeniu posyp posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

2.0 z 5
2
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
00
22
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krem z dyni z pieczoną gruszką

    Krem z dyni z pieczoną gruszką

    1 godz 53 min Średni
  • Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    1 godz 42 min Średni
  • Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    2 godz 17 min Średni
  • Zupa brokułowa z parmezanem i pieczoną ciecierzycą

    Zupa brokułowa z parmezanem i pieczoną ciecierzycą

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu