Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczona marchewka z pomidorami
Dodaj do CookBook

Pieczona marchewka z pomidorami

(1)
54 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
350  g
Marchewka
1  kg
Pomidory
3  gałązek
Tymianek
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  l
Woda
1  szczypta
Pieprz czarny
2  kostek
Bulion warzywny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.8 g
Wartość energetyczna
163.8 kcal
Tłuszcze
9.1 g
Białko
3.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz przepisu na smaczną, prostą przekąskę na ciepło, którą możesz zjeść między posiłkami albo zaserwować na rodzinnej imprezie? Mamy coś dla Ciebie. Oto przepis na pieczoną marchewkę w pomidorach i bulionie WINIARY. To małe co nieco przygotujesz bez wysiłku, wystarczy zaledwie kilka składników i gotowe!

Marchewka pieczona dobrze sprawdzi się na co dzień – jako przekąska albo dodatek do dań głównych. Możesz ją też przygotować na grilla – uzupełni smak dań z rusztu i zaskoczy Twoich gości. Z łatwością możesz dopasować ten przepis do siebie, dodając do niego inne warzywa, przyprawy, a nawet mięso lub ryby. Wszystko zależy od tego, na co akurat masz ochotę oraz jakie produkty masz pod ręką. Możesz tu wykorzystać składniki, które zalegają w Twojej kuchni. Będzie smacznie, prosto i zero waste, czyli tak, jak lubisz.

Tak przygotowana marchewka pieczona w piekarniku zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za warzywami. To nowa odsłona tego doskonale znanego warzywa – w sam raz dla dzieci i dorosłych.

Zainspiruj się naszym pomysłem na pieczoną marchewkę i przygotuj ją, gdy masz chęć na smaczną, aromatyczną przekąskę. Sprawdź, jakie to proste!

Przygotowanie

54 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do temperatury 240°C.
  • Krok 2

    3 min
    Natnij skórkę pomidorów, polej je wrzącą wodą i zostaw na 1 minutę we wrzątku. Po tym czasie włóż pomidory do zimnej wody. Wyjmij je i powoli zdejmij skórkę. Następnie pokrój pomidory na kawałki i usuń nasiona.
  • Krok 3

    2 min
    Marchewki obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj je z pomidorami.
  • Krok 4

    1 min
    Rozpuść 2 kostki rosołowe WINIARY w litrze wody.
  • Krok 5

    2 min
    Naczynie żaroodporne nasmaruj odrobiną oliwy. Włóż do niego marchewki i pomidory. Dodaj bulion WINIARY i gałązki tymianku. W razie potrzeby – dopraw pieprzem.
  • Krok 6

    45 min
    Włóż naczynie do piekarnika i zapiekaj przez około 45 minut.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwica pieczona w czosnku

    Polędwica pieczona w czosnku

    4 godz 5 min Łatwy
  • Pieczona golonka w szybkiej marynacie

    Pieczona golonka w szybkiej marynacie

    52 min Łatwy
  • Naleśniki z pieczoną papryką zapiekane z pomidorkami

    Naleśniki z pieczoną papryką zapiekane z pomidorkami

    1 godz Łatwy
  • Pieczona brukselka z orzechami (którą pokochasz!)

    Pieczona brukselka z orzechami (którą pokochasz!)

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu