Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasztet z cukinii z wątróbką

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 porcji
Cukinia
20 porcji
Wątróbka drobiowa
2 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
4 
Jajko
1 szklanka
Bułka tarta
1 pęczek
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
0 min
Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.
Krok 2
10 min
Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.
Krok 3
5 min
Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.
Krok 4
5 min
W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.
Krok 5
0 min
Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 1 z 5

Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 2 z 5

Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 3 z 5

Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 4 z 5

W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 5 z 5

Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Jest mnóstwo przepisów na warzywne pasztety z cukinią. Ja je modyfikuję, dodaję różne składniki. Tym razem to taki mały eksperyment z wątróbką. Smakuje! Zachęcam do spróbowania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika