Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasztet z cukinii z wątróbką

Pasztet z cukinii z wątróbką

(0)
1 godz 30 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Halia

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
500  g
Cukinia
200  g
Wątróbka drobiowa
2 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Pietruszka
4 
Jajko
1  szklanka
Oliwa z oliwek
1  szklanka
Bułka tarta
1  pęczek
Pietruszka
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.46 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcze
19.71 g
Wartość energetyczna
259.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jest mnóstwo przepisów na warzywne pasztety z cukinią. Ja je modyfikuję, dodaję różne składniki. Tym razem to taki mały eksperyment z wątróbką. Smakuje! Zachęcam do spróbowania.

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    0 min
    Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.
  • Krok 2

    10 min
    Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.
  • Krok 3

    5 min
    Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.
  • Krok 4

    5 min
    W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.
  • Krok 5

    0 min
    Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 1 z 5

Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 2 z 5

Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 3 z 5

Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 4 z 5

W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.

Pasztet z cukinii z wątróbką

Krok 5 z 5

Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wątróbka z pieczarkami

    Wątróbka z pieczarkami

    25 min Łatwy
  • Sałatka z zielonych ogórków

    Sałatka z zielonych ogórków

    2 godz 50 min Łatwy
  • Szybka surówka z kalarepy i cukinii

    Szybka surówka z kalarepy i cukinii

    30 min Łatwy
  • Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu