Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasta z makreli to szybki sposób na smaczny dodatek do pieczywa. Przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu nawet początkujący dadzą sobie radę bez żadnego problemu. Fani ryb będą zachwyceni, ponieważ teraz mogą ją zjeść bez smażenia i długotrwałego przyrządzania. Wyrazisty smak i aromat ryby fantastycznie skomponuje się ze świeżym pieczywem. Mniam!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.
Krok 2
15 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.
Krok 1
z
3
Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.
Krok 2
z
3
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Krok 3
z
3
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0