
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pasta z filetów z makreli w oleju

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
5 minKrok 1 z 3
Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.
Krok 2 z 3
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Krok 3 z 3
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0