Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z filetów z makreli w oleju

(0)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

170  g
Filety z makreli w oleju
1 
Cebula
2 
Ogórek kiszony
5 
Jajko
2 
Pomidory
3  łyżek
Posiekany szczypiorek
2  łyżek
Jogurt grecki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.03 g
Węglowodany
4.93 g
Tłuszcze
21.91 g
Wartość energetyczna
277.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.
Krok 2
15 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.
Pasta z filetów z makreli w oleju

Krok 1 z 3

Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.

Pasta z filetów z makreli w oleju

Krok 2 z 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.

Pasta z filetów z makreli w oleju

Krok 3 z 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.

Pasta z makreli to szybki sposób na smaczny dodatek do pieczywa. Przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu nawet początkujący dadzą sobie radę bez żadnego problemu. Fani ryb będą zachwyceni, ponieważ teraz mogą ją zjeść bez smażenia i długotrwałego przyrządzania. Wyrazisty smak i aromat ryby fantastycznie skomponuje się ze świeżym pieczywem. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha