Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z filetów z makreli w oleju

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

170 g
Filety z makreli w oleju
1 
Cebula
2 
Ogórek kiszony
5 
Jajko
2 
Pomidory
3 łyżek
Posiekany szczypiorek
2 łyżek
Jogurt grecki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
277.4 kcal
Węglowodany
4.93 g
Tłuszcze
21.91 g
Białko
15.03 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.
Krok 2
15 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.
Pasta z filetów z makreli w oleju

Krok 1 z 3

Filety z makreli włożyć do miski razem z olejem, zmiażdżyć widelcem.

Pasta z filetów z makreli w oleju

Krok 2 z 3

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki, jajka i cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę.

Pasta z filetów z makreli w oleju

Krok 3 z 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski z rybą, dodać jogurt, połowę posiekanego szczypiorku, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić. Pastę podawać z pieczywem, posypać pozostałym szczypiorkiem.

Pasta z makreli to szybki sposób na smaczny dodatek do pieczywa. Przygotowanie jest niezwykle proste, dzięki czemu nawet początkujący dadzą sobie radę bez żadnego problemu. Fani ryb będą zachwyceni, ponieważ teraz mogą ją zjeść bez smażenia i długotrwałego przyrządzania. Wyrazisty smak i aromat ryby fantastycznie skomponuje się ze świeżym pieczywem. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika