Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką

(0)
17min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko gotowane na twardo
1 
Cebula
100  g
Serek topiony
1  łyżka
Pietruszka
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.76 g
Węglowodany
3.21 g
Tłuszcze
22.48 g
Wartość energetyczna
247.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

17 min
Krok 1
5 min
Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
2 min
Dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i pieprz.
Krok 4
3 min
Kromki chleba posmaruj Majonezem i dekoracyjnie ułóż pastę jajeczną.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki i pomidorem.
Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką

Krok 1 z 5

Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką

Krok 2 z 5

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki.

Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką

Krok 3 z 5

Dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i pieprz.

Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką

Krok 4 z 5

Kromki chleba posmaruj Majonezem i dekoracyjnie ułóż pastę jajeczną.

Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką

Krok 5 z 5

Udekoruj natką pietruszki i pomidorem.

Pasta jajeczna z dodatkiem sera topionego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, cebulki i natki najlepiej smakuje z kromką razowego chleba. Do smaku przyprawiamy ją przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a posmarowane pastą jajeczną kromki chleba dekorujemy plasterkami pomidora i gałązkami natki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha