Pasta jajeczna z serkiem topionym i pietruszką
17min
Łatwy
3
Jajko gotowane na twardo
1
Cebula
100 g
Serek topiony
1 łyżka
Pietruszka
1 trochę
Pieprz
3 łyżek
.
Wartości odżywcze
Białko
7.76 g
Węglowodany
3.21 g
Tłuszcze
22.48 g
Wartość energetyczna
247.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
2 min
Dodaj przyprawę ZIARENKA SMAKU i pieprz.
Krok 4
3 min
Kromki chleba posmaruj Majonezem i dekoracyjnie ułóż pastę jajeczną.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki i pomidorem.
Pasta jajeczna z dodatkiem sera topionego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, cebulki i natki najlepiej smakuje z kromką razowego chleba. Do smaku przyprawiamy ją przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, a posmarowane pastą jajeczną kromki chleba dekorujemy plasterkami pomidora i gałązkami natki.
Komentarze 0