Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajka
1 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
6 plastrów
Boczek wędzony
1 trochę
Sól
2 łyżek
Szczypiorek
1 łyżeczka
Musztarda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1003 kcal
Węglowodany
4.56 g
Białko
46.58 g
Tłuszcze
87.46 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.
Krok 2
15 min
Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.
Krok 3
5 min
Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.
Krok 4
5 min
Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.
Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Krok 2 z 5

Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Krok 3 z 5

Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Krok 4 z 5

Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Krok 5 z 5

Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.

Przepis dedykowany wszystkim tym, którym znudziły się już zwykłe kanapki z jajkiem. Nasza pasta jajeczna jest prosta w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo smaczna! Idealnie sprawdzi się na pierwsze i drugie śniadanie, możesz też zabrać ją do pracy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika