Paella z krewetkami to jedna z wersji doskonale znanego i lubianego dania pochodzącego z Walencji. Ten przepis może urozmaicić Twoje menu. Taki posiłek świetnie sprawdzi się na obiad lub na danie główne w czasie spotkania z rodziną lub znajomymi. Chcesz wiedzieć, jak smakuje nasza paella z krewetkami – przepis już czeka. Nie przegap go.
Czym jest paella?
Paella to jednogarnkowe danie na bazie ryżu, które możesz urozmaicać dowolnymi składnikami. Idealnie pasują tu warzywa (pomidor, groszek, papryka, cebula), mięso (królik, indyk, kurczak), ryby i owoce morza, a także przyprawy, głównie szafran, który nadaje żółty kolor całej potrawie. Całość zalewa się warzywnym lub mięsnym bulionem i białym winem. Gotowe danie serwuje się na dużej patelni, w której było przygotowywane. Dzięki temu od pierwszego do ostatniego kęsa możemy czuć bogactwo i różnorodność smaków.
Paella z krewetkami – przepis
Chcesz przygotować paellę według naszego przepisu? Oto składniki, których potrzebujesz: krewetki, mrożony groszek, dymka, papryka, oliwa z oliwek, bulion warzywny WINIARY, ryż i szafran. Jeśli nie lubisz smaku szafranu, możesz z niego zrezygnować, ale to dzięki niemu danie ma jeszcze ciekawszy smak. Smacznego!
Komentarze 0