Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na śniadanie w sam raz - mowa o przepysznym omlecie ze szpinakiem, kurkami i startym serem żółtym, który możesz podawać z chlebem tostowym, razowym, grzankami czy chrupiącymi bagietkami.
W przepisie na omlet z grzybami i szpinakiem, z ciągnącym się serem, polecamy wykorzystać Przyprawę w płynie MAGGI, nadającą nowy wymiar smakowi!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
Krok 2
5 min
Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
10 min
Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
Krok 4
15 min
Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
Krok 5
5 min
Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.
Krok 1
z
5
Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
Krok 2
z
5
Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
z
5
Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
Krok 4
z
5
Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
Krok 5
z
5
Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0