Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

(1)
45min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Przyprawa w płynie MAGGI
5 
Jajko
100  g
Kurki
50  g
Szpinak świeży
50  g
Ser żółty tarty
1  łyżka
Mąka kukurydziana
1 
Cebula mała
1  łyżka
Oliwa
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
24.3 g
Węglowodany
13.44 g
Tłuszcze
26 g
Wartość energetyczna
386.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na śniadanie w sam raz - mowa o przepysznym omlecie ze szpinakiem, kurkami i startym serem żółtym, który możesz podawać z chlebem tostowym, razowym, grzankami czy chrupiącymi bagietkami.

W przepisie na omlet z grzybami i szpinakiem, z ciągnącym się serem, polecamy wykorzystać Przyprawę w płynie MAGGI, nadającą nowy wymiar smakowi!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
  • Krok 3

    10 min
    Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.
  • Krok 4

    15 min
    Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.
  • Krok 5

    5 min
    Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.
Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 1 z 5

Grzyby oczyść pędzelkiem, pokrój.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 2 z 5

Jajka wbij do miseczki, dodaj mąkę, ser, pieprz. Całość dobrze wymieszaj.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 3 z 5

Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj posiekaną cebulę z MAGGI. Kiedy cebula się zeszkli dodaj kurki.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 4 z 5

Całość podsmażaj do momentu, aż grzyby i cebula delikatnie się przyrumienią. Następnie dodaj szpinak, podsmaż chwilę, aż zmięknie.

Omlet ze szpinakiem, kurkami i startym żółtym serem

Krok 5 z 5

Wlej na patelnię jajka, przykryj pokrywką. Omlet będzie gotowy jak góra się zetnie po około 4-5 minutach na bardzo małym ogniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Entrant
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Risotto z grzybami leśnymi

    Risotto z grzybami leśnymi

    1 godz 25 min Łatwy
  • Omlet ze szpinakiem i szynką

    Omlet ze szpinakiem i szynką

    32 min Łatwy
  • Frittata ze szpinakiem

    Frittata ze szpinakiem

    15 min Łatwy
  • Krupnik na podrobach

    Krupnik na podrobach

    56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu