Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ogórki w zalewie pomidorowej

0
282 min
Łatwy

Składniki

-
40 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12 kg
Ogórek
18 
Cebula
3 szklanek
Ocet
3 szklanek
Olej
3 szklanek
Cukier
6 łyżek
Sól
900 g
Przecier pomidorowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
299.13 kcal
Białko
2.67 g
Tłuszcze
19.16 g
Węglowodany
32.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

282 min
Krok 1
10 min
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki (czyli jednego ogórka dzielimy na czworo, najlepiej, aby ogórki nie miały zbyt dużych pestek w środku).
Krok 2
120 min
Wkładamy do miski, posypujemy solą zostawiamy na 2 godziny.
Krok 3
5 min
Cebule obieramy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy do ogórków i razem mieszamy.
Krok 4
10 min
Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy przecier pomidorowy, ocet olej, cukier. Gotujemy chwilę i zalewamy ogórki.
Krok 5
120 min
Odstawiamy na 2 godziny, a następnie wkładamy do słoików.
Krok 6
17 min
Gotujemy 15 minut od momentu zagotowania.
Ogórki w zalewie pomidorowej

Krok 1 z 6

Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki (czyli jednego ogórka dzielimy na czworo, najlepiej, aby ogórki nie miały zbyt dużych pestek w środku).

Ogórki w zalewie pomidorowej

Krok 2 z 6

Wkładamy do miski, posypujemy solą zostawiamy na 2 godziny.

Ogórki w zalewie pomidorowej

Krok 3 z 6

Cebule obieramy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy do ogórków i razem mieszamy.

Ogórki w zalewie pomidorowej

Krok 4 z 6

Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy przecier pomidorowy, ocet olej, cukier. Gotujemy chwilę i zalewamy ogórki.

Ogórki w zalewie pomidorowej

Krok 5 z 6

Odstawiamy na 2 godziny, a następnie wkładamy do słoików.

Ogórki w zalewie pomidorowej

Krok 6 z 6

Gotujemy 15 minut od momentu zagotowania.

Bardzo smakowite ogórki w zalewie pomidorowej to przepis wyjątkowy! Sprawdzi się nie tylko na obiad do pieczonego mięska, ale również w zestawie z chrupiącym pieczywem. Do przygotowania potrzebujesz tylko trzech składników: ogórków, zalewy oraz sosu pomidorowego. Bardzo łatwy przepis nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika