Ogórki konserwowe z miodem
52min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.47 g
Węglowodany
90.07 g
Tłuszcze
1.2 g
Wartość energetyczna
371.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
52 min
Krok 1
10 min
Słoiki wyparzyć. Ogórki dokładnie umyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2
10 min
Ząbki czosnku obrać. Do słoików wsypać troszkę gorczycy, kopru, ziela angielskiego, pieprzu marchewki, czosnek oraz ogórki.
Krok 3
2 min
Do garnka wlać wodę oraz cukier.
Krok 4
10 min
Zagotować, następnie dodać sól oraz miód, a na koniec ocet. Wymieszać. Zalać zalewą ogórki. Zakręcić.
Krok 5
20 min
Pasteryzować ogórki.
Ogórki konserwowe z miodem to przepis dla tych, którzy przepadają za przetworami domowej roboty. Lekko słodkawe i lekko pikantne ogórki konserwowe z miodem sprawdzą się jako przekąska lub jako składnik pysznych warzywnych sałatek. Idealne na jesienno-zimowy sezon.
Komentarze 0