Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ogórki konserwowe z miodem

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Ogórek
2 l
Woda
1 szklanka
Ocet
0.5 szklanka
Cukier
2 łyżek
Sól
4 łyżek
Miód
2 
Marchewka
1 dag
Czosnek
1 trochę
Gorczyca
1 trochę
Koperek
1 trochę
Ziele angielskie
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
90.07 g
Tłuszcze
1.2 g
Wartość energetyczna
371.63 kcal
Białko
5.47 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
10 min
Słoiki wyparzyć. Ogórki dokładnie umyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2
10 min
Ząbki czosnku obrać. Do słoików wsypać troszkę gorczycy, kopru, ziela angielskiego, pieprzu marchewki, czosnek oraz ogórki.
Krok 3
2 min
Do garnka wlać wodę oraz cukier.
Krok 4
10 min
Zagotować, następnie dodać sól oraz miód, a na koniec ocet. Wymieszać. Zalać zalewą ogórki. Zakręcić.
Krok 5
20 min
Pasteryzować ogórki.
Ogórki konserwowe z miodem

Krok 1 z 5

Słoiki wyparzyć. Ogórki dokładnie umyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki.

Ogórki konserwowe z miodem

Krok 2 z 5

Ząbki czosnku obrać. Do słoików wsypać troszkę gorczycy, kopru, ziela angielskiego, pieprzu marchewki, czosnek oraz ogórki.

Ogórki konserwowe z miodem

Krok 3 z 5

Do garnka wlać wodę oraz cukier.

Ogórki konserwowe z miodem

Krok 4 z 5

Zagotować, następnie dodać sól oraz miód, a na koniec ocet. Wymieszać. Zalać zalewą ogórki. Zakręcić.

Ogórki konserwowe z miodem

Krok 5 z 5

Pasteryzować ogórki.

Ogórki konserwowe z miodem to przepis dla tych, którzy przepadają za przetworami domowej roboty. Lekko słodkawe i lekko pikantne ogórki konserwowe z miodem sprawdzą się jako przekąska lub jako składnik pysznych warzywnych sałatek. Idealne na jesienno-zimowy sezon.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika