Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki konserwowe z miodem to przepis dla tych, którzy przepadają za przetworami domowej roboty. Lekko słodkawe i lekko pikantne ogórki konserwowe z miodem sprawdzą się jako przekąska lub jako składnik pysznych warzywnych sałatek. Idealne na jesienno-zimowy sezon.
Przygotowanie
52 min
Krok 1
10 min
Słoiki wyparzyć. Ogórki dokładnie umyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2
10 min
Ząbki czosnku obrać. Do słoików wsypać troszkę gorczycy, kopru, ziela angielskiego, pieprzu marchewki, czosnek oraz ogórki.
Krok 3
2 min
Do garnka wlać wodę oraz cukier.
Krok 4
10 min
Zagotować, następnie dodać sól oraz miód, a na koniec ocet. Wymieszać. Zalać zalewą ogórki. Zakręcić.
Krok 5
20 min
Pasteryzować ogórki.
Krok 1
z
5
Słoiki wyparzyć. Ogórki dokładnie umyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2
z
5
Ząbki czosnku obrać. Do słoików wsypać troszkę gorczycy, kopru, ziela angielskiego, pieprzu marchewki, czosnek oraz ogórki.
Krok 3
z
5
Do garnka wlać wodę oraz cukier.
Krok 4
z
5
Zagotować, następnie dodać sól oraz miód, a na koniec ocet. Wymieszać. Zalać zalewą ogórki. Zakręcić.
Krok 5
z
5
Pasteryzować ogórki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0