
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Naleśniki crespelle ze szpinakiem i nadzieniem ricotta

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
24 minKrok 3
8 minKrok 4
3 minKrok 5
1 minKrok 6
12 minKrok 7
6 minKrok 8
31 min
Krok 1 z 8
Rozmroź liście szpinaku.

Krok 2 z 8
Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj mąkę, jajka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 150 ml mleka i sól. Pozwól mieszaninie namoczyć się przez 30 minut.

Krok 3 z 8
W czasie oczekiwania wyciśnij rozmrożony szpinak i drobno go posiekaj. Oczyść i umyj cukinię i pokrój w drobną kostkę. Umyj pomidory, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Krok 4 z 8
Przygotuj nadzienie do naleśników: wymieszaj ricottę z zawartością opakowania Winiary Pomysł Na... Makaron z sosem z zielonych warzyw oraz szpinakiem i kostkami cukinii.

Krok 5 z 8
Rozgrzej piekarnik do 200°C w funkcji grzanie góra/dół (lub 170 st. C w konwekcji).

Krok 6 z 8
Podgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego na powlekanej patelni i wysmaż na niej ok. 6 cienkich naleśników (o średnicy 15 cm). Na gotowym naleśniku rozsmaruj nadzienie, zroluj i ułóż obok siebie w płaskim naczyniu do pieczenia.

Krok 7 z 8
Przygotuj sos: wlej 300 ml mleka do rondla i wsyp opakowanie Winiary Pomysł Na... Makaron z sosem z zielonych warzyw. Wymieszaj za pomocą trzepaczki. Doprowadź do wrzenia, mieszając. Dodaj pomidory i polej sosem naleśniki.

Krok 8 z 8
Naleśniki posyp parmezanem. Piecz w piekarniku około 30 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0