
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Murzynek gotowany

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
45 minKrok 5
2 minKrok 1 z 5
Rozpuścić margarynę z 1/2 szkl. wody. Do gorącej margaryny i wody wsypać cukier i kakao wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę.
Krok 2 z 5
Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka, cały czas miksując dodawać stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia.
Krok 3 z 5
Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Krok 4 z 5
Przełożyć do formy i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 min. (blaszka o wymiarach 26 na 26cm lub średnia tortownica).
Krok 5 z 5
Po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0