Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

0
91 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Dorsz atlantycki
20 dag
Szpinak Mrożony
20 dag
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
2 
Cebula
3 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
31.09 g
Węglowodany
18.92 g
Tłuszcze
10.62 g
Wartość energetyczna
294.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

91 min
Krok 1
5 min
Szpinak rozmroź, odsącz na sicie z nadmiaru wody, a następnie drobno posiekaj.
Krok 2
10 min
Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
10 min
Usuń ości z dorsza.
Krok 4
5 min
Warzywa wrzuć do garnka wraz z filetami z dorsza. Wlej tyle wody, aby tylko przykryć rybę i warzywa.
Krok 5
15 min
Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.
Krok 6
20 min
Odcedź rybę i warzywa, wystudź. Osobno ugotuj ziemniaki.
Krok 7
10 min
Zmiel wcześniej ugotowane warzywa, rybę wraz z ziemniakami na niewielkich oczkach.
Krok 8
5 min
Dodaj 1 duże jajko, obrane i posiekane w bardzo drobną kostkę cebule oraz szpinak.
Krok 9
5 min
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
Krok 10
5 min
Uformuj małe kotleciki wielkości pięciozłotówki, panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 11
1 min
Podawaj nadziane na małe widelczyki w towarzystwie sosu tatarskiego Winiary.
Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 1 z 11

Szpinak rozmroź, odsącz na sicie z nadmiaru wody, a następnie drobno posiekaj.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 2 z 11

Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 3 z 11

Usuń ości z dorsza.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 4 z 11

Warzywa wrzuć do garnka wraz z filetami z dorsza. Wlej tyle wody, aby tylko przykryć rybę i warzywa.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 5 z 11

Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 6 z 11

Odcedź rybę i warzywa, wystudź. Osobno ugotuj ziemniaki.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 7 z 11

Zmiel wcześniej ugotowane warzywa, rybę wraz z ziemniakami na niewielkich oczkach.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 8 z 11

Dodaj 1 duże jajko, obrane i posiekane w bardzo drobną kostkę cebule oraz szpinak.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 9 z 11

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 10 z 11

Uformuj małe kotleciki wielkości pięciozłotówki, panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 11 z 11

Podawaj nadziane na małe widelczyki w towarzystwie sosu tatarskiego Winiary.

Kotleciki rybne, czyli coś dla miłośników dorsza i szpinaku, ale także innych warzyw - marchewki, selera, pietruszki czy ziemniaków. Mini kotleciki rybne ze szpinakiem są wielkości pięciozłotówek, idealnie sprawdzą się więc w roli przekąski „na jeden kęs”. Po usmażeniu kotleciki rybne podawaj z intensywnym Sosem tatarskim WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika