Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

(0)
1 godz 31 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos tatarski WINIARY
50  dag
Dorsz atlantycki
20  dag
Szpinak Mrożony
20  dag
Ziemniaki
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
0.25 
Seler naciowy
2 
Cebula
3 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Bułka tarta
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
30.7 g
Węglowodany
20.85 g
Tłuszcze
10.62 g
Wartość energetyczna
300.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kotleciki rybne, czyli coś dla miłośników dorsza i szpinaku, ale także innych warzyw - marchewki, selera, pietruszki czy ziemniaków. Mini kotleciki rybne ze szpinakiem są wielkości pięciozłotówek, idealnie sprawdzą się więc w roli przekąski „na jeden kęs”. Po usmażeniu kotleciki rybne podawaj z intensywnym Sosem tatarskim WINIARY.

Przygotowanie

91 min
  • Krok 1

    5 min
    Szpinak rozmroź, odsącz na sicie z nadmiaru wody, a następnie drobno posiekaj.
  • Krok 2

    10 min
    Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    10 min
    Usuń ości z dorsza.
  • Krok 4

    5 min
    Warzywa wrzuć do garnka wraz z filetami z dorsza. Wlej tyle wody, aby tylko przykryć rybę i warzywa.
  • Krok 5

    15 min
    Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.
  • Krok 6

    20 min
    Odcedź rybę i warzywa, wystudź. Osobno ugotuj ziemniaki.
  • Krok 7

    10 min
    Zmiel wcześniej ugotowane warzywa, rybę wraz z ziemniakami na niewielkich oczkach.
  • Krok 8

    5 min
    Dodaj 1 duże jajko, obrane i posiekane w bardzo drobną kostkę cebule oraz szpinak.
  • Krok 9

    5 min
    Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
  • Krok 10

    5 min
    Uformuj małe kotleciki wielkości pięciozłotówki, panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Krok 11

    1 min
    Podawaj nadziane na małe widelczyki w towarzystwie sosu tatarskiego Winiary.
Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 1 z 11

Szpinak rozmroź, odsącz na sicie z nadmiaru wody, a następnie drobno posiekaj.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 2 z 11

Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 3 z 11

Usuń ości z dorsza.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 4 z 11

Warzywa wrzuć do garnka wraz z filetami z dorsza. Wlej tyle wody, aby tylko przykryć rybę i warzywa.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 5 z 11

Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 6 z 11

Odcedź rybę i warzywa, wystudź. Osobno ugotuj ziemniaki.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 7 z 11

Zmiel wcześniej ugotowane warzywa, rybę wraz z ziemniakami na niewielkich oczkach.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 8 z 11

Dodaj 1 duże jajko, obrane i posiekane w bardzo drobną kostkę cebule oraz szpinak.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 9 z 11

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 10 z 11

Uformuj małe kotleciki wielkości pięciozłotówki, panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

Krok 11 z 11

Podawaj nadziane na małe widelczyki w towarzystwie sosu tatarskiego Winiary.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba po grecku

    1 godz 13 min Łatwy
  • Zupa rybna z karpia z pulpetami

    2 godz 46 min Łatwy
  • Ryba ze szpinakiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Mintaj ze szpinakiem

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu