Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minestrone – włoska zupa warzywna

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 l
Woda
1 
Cebula
1 
Cukinia
4 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Szpinak świeży
250 g
Fasolka szparagowa zielona
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 łyżka
Przecier pomidorowy
1.5 szklanek
Makaron
2 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 pęczek
Bazylia świeża
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
4.35 g
Węglowodany
25.75 g
Wartość energetyczna
156.94 kcal
Białko
5.86 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
Krok 2
15 min
Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.
Krok 3
30 min
Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
Krok 4
1 min
Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 1 z 4

Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.

Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 2 z 4

Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.

Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 3 z 4

Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.

Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 4 z 4

Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.

Zupa minestrone to popularna włoska zupa przygotowywana na bazie warzyw, głównie cukinii. Przygotowywana jest w wielu regionach Włoch na swój niepowtarzalny sposób. Proponujemy minestrone w wersji klasycznej – z dużą ilością warzyw i aromatycznym Bulionem drobiowym WINIARY. Przekonaj się, że minestrone – włoska zupa warzywna, wspaniale smakuje również w polskiej kuchni!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika