Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Minestrone – włoska zupa warzywna

Minestrone – włoska zupa warzywna

(2)
56min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  l
Woda
2  łyżek
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
1 
Cebula
1 
Cukinia
4  ząbków
Czosnek
1  pęczek
Szpinak świeży lub mrożony
250  g
Fasolka szparagowa zielona lub żółta (może być świeża lub mrożona)
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
1  puszka
Pomidory z puszki krojone lub świeże (w sezonie)
1  łyżka
Przecier pomidorowy
1.5  szklanek
Ulubiony makaron
2  łyżek
Oliwa z oliwek
0.5  pęczek
Świeża bazylia (opcjonalnie)
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.81 g
Węglowodany
25.71 g
Tłuszcze
4.34 g
Wartość energetyczna
156.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa minestrone to popularna włoska zupa przygotowywana na bazie warzyw, głównie cukinii. Przygotowywana jest w wielu regionach Włoch na swój niepowtarzalny sposób. Proponujemy minestrone w wersji klasycznej – z dużą ilością warzyw i aromatycznym Bulionem drobiowym WINIARY. Przekonaj się, że minestrone – włoska zupa warzywna, wspaniale smakuje również w polskiej kuchni!

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    10 min
    Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
  • Krok 2

    15 min
    Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.
  • Krok 3

    30 min
    Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
  • Krok 4

    1 min
    Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 1 z 4

Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.

Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 2 z 4

Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.

Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 3 z 4

Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.

Minestrone – włoska zupa warzywna

Krok 4 z 4

Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Makaron
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Weekend
  • Zima
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ratatuj - leczo warzywne

    Ratatuj - leczo warzywne

    34 min Łatwy
  • Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    35 min Łatwy
  • Chili con carne

    Chili con carne

    1 godz 6 min Łatwy
  • Ramen - japońska zupa

    Ramen - japońska zupa

    2 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu