Minestrone – włoska zupa warzywna
56min
Łatwy
2 l
Woda
2 łyżek
1
Cebula
1
Cukinia
4 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Szpinak świeży
250 g
Fasolka szparagowa zielona
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 łyżka
Przecier pomidorowy
1.5 szklanek
Makaron
2 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 pęczek
Bazylia świeża
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
5.86 g
Węglowodany
25.75 g
Tłuszcze
4.35 g
Wartość energetyczna
156.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
Krok 2
15 min
Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.
Krok 3
30 min
Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
Krok 4
1 min
Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Zupa minestrone to popularna włoska zupa przygotowywana na bazie warzyw, głównie cukinii. Przygotowywana jest w wielu regionach Włoch na swój niepowtarzalny sposób. Proponujemy minestrone w wersji klasycznej – z dużą ilością warzyw i aromatycznym Bulionem drobiowym WINIARY. Przekonaj się, że minestrone – włoska zupa warzywna, wspaniale smakuje również w polskiej kuchni!
Komentarze 0