MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Doskonały bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Mielone w bułce
43 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
44 31.1g / 44%
35 58g / 35%
21 34.4g / 21%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Mielone w bułce

(0)
43 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Mięso mielone chude
2  łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
2  łyżek
Szczypiorek
4  plastrów
Ser żółty
4  łyżek
Olej
1 
Papryka czerwona
400  g
Bułka podłużna
4  plastrów
Cebula
4  liści
Sałata
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
58.04 g
Wartość energetyczna
633.53 kcal
Tłuszcze
31.2 g
Białko
34.41 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Takie swojskie mielone w bułce, to najlepsza wersja domowych hamburgerów! Zrób przyjemność sobie i dzieciakom, wykorzystaj nasz przepis na mielone w bułce i przygotuj na obiad to, co tygryski lubią najbardziej!

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.
  • Krok 2

    2 min
    Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Podziel mięso na cztery porcje, do każdej włóż (do środka) plaster sera, uformuj owalne kotlety.
  • Krok 4

    20 min
    Kotlety usmaż na patelni na rozgrzanym oleju lub upiecz na ruszcie (ok. 15-20 minut).
  • Krok 5

    5 min
    Paprykę pokrój w paski.
  • Krok 6

    5 min
    Każdą bułkę przekrój na połowę, ale nie do końca, włóż liść sałaty, łyżkę Sosu czosnkowego, kotlet, plaster cebuli i pasek papryki.
  • Krok 7

    1 min
    Bułki podawaj złożone, od razu po przygotowaniu.
Mielone w bułce

Krok 1 z 7

Mięso połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.

Mielone w bułce

Krok 2 z 7

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Mielone w bułce

Krok 3 z 7

Podziel mięso na cztery porcje, do każdej włóż (do środka) plaster sera, uformuj owalne kotlety.

Mielone w bułce

Krok 4 z 7

Kotlety usmaż na patelni na rozgrzanym oleju lub upiecz na ruszcie (ok. 15-20 minut).

Mielone w bułce

Krok 5 z 7

Paprykę pokrój w paski.

Mielone w bułce

Krok 6 z 7

Każdą bułkę przekrój na połowę, ale nie do końca, włóż liść sałaty, łyżkę Sosu czosnkowego, kotlet, plaster cebuli i pasek papryki.

Mielone w bułce

Krok 7 z 7

Bułki podawaj złożone, od razu po przygotowaniu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite