Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mielone w bułce

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Mięso mielone
2 łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko
2 łyżek
Szczypiorek
4 plastrów
Ser żółty
4 łyżek
Olej
1 
Papryka czerwona
400 g
Bułka podłużna
4 plastrów
Cebula
4 liści
Sałata
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1098.06 kcal
Białko
31.68 g
Węglowodany
65.37 g
Tłuszcze
80.22 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
5 min
Mięso połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.
Krok 2
2 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
5 min
Podziel mięso na cztery porcje, do każdej włóż (do środka) plaster sera, uformuj owalne kotlety.
Krok 4
20 min
Kotlety usmaż na patelni na rozgrzanym oleju lub upiecz na ruszcie (ok. 15-20 minut).
Krok 5
5 min
Paprykę pokrój w paski.
Krok 6
5 min
Każdą bułkę przekrój na połowę, ale nie do końca, włóż liść sałaty, łyżkę Sosu czosnkowego, kotlet, plaster cebuli i pasek papryki.
Krok 7
1 min
Bułki podawaj złożone, od razu po przygotowaniu.
Mielone w bułce

Krok 1 z 7

Mięso połącz z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem.

Mielone w bułce

Krok 2 z 7

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Mielone w bułce

Krok 3 z 7

Podziel mięso na cztery porcje, do każdej włóż (do środka) plaster sera, uformuj owalne kotlety.

Mielone w bułce

Krok 4 z 7

Kotlety usmaż na patelni na rozgrzanym oleju lub upiecz na ruszcie (ok. 15-20 minut).

Mielone w bułce

Krok 5 z 7

Paprykę pokrój w paski.

Mielone w bułce

Krok 6 z 7

Każdą bułkę przekrój na połowę, ale nie do końca, włóż liść sałaty, łyżkę Sosu czosnkowego, kotlet, plaster cebuli i pasek papryki.

Mielone w bułce

Krok 7 z 7

Bułki podawaj złożone, od razu po przygotowaniu.

Takie swojskie mielone w bułce, to najlepsza wersja domowych hamburgerów! Zrób przyjemność sobie i dzieciakom, wykorzystaj nasz przepis na mielone w bułce i przygotuj na obiad to, co tygryski lubią najbardziej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika