Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mielone kotleciki pod sosem, paprykowo - pieczarkową kołderką i żółtym serem

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Mięso mielone wieprzowe
2 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
2 łyżeczek
Musztarda
1 
Chleb pszenny
1 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Bułka tarta
3 łyżek
Kwaśna śmietana
20 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
20 g
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
1 pęczek
Pietruszka
250 g
Pieczarki
1 
Papryka czerwona
1 trochę
Oliwa z oliwek
50 g
Ser edamski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
39.83 g
Węglowodany
55 g
Białko
40.09 g
Wartość energetyczna
756.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
20 min
Mięso połączyć z drobno posiekaną usmażoną cebulą,rozdrobnionym czosnkiem ,odciśniętą kajzerką poprzednio namoczoną w mleku.Dodać jajko i musztardę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić.Formować małe owalne kotleciki.Obtaczać w bułce , zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
20 min
Masło rozgrzać na patelni,dodać mąkę,lekko zasmażyć.Następnie wlać zimny rosół połączony ze śmietaną i koncentratem.Zagotować.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Zalać kotlety.
Krok 3
30 min
Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.Dodać drobno pokrojone pieczarki i paprykę.Przyprawić solą i pieprzem.Dusic do miękkości.Wyłożyć na sos.Posypać startym na tarce o drobnych oczkach serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C przez około 20 minut
Mielone kotleciki pod sosem, paprykowo - pieczarkową kołderką i żółtym serem

Krok 1 z 3

Mięso połączyć z drobno posiekaną usmażoną cebulą,rozdrobnionym czosnkiem ,odciśniętą kajzerką poprzednio namoczoną w mleku.Dodać jajko i musztardę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić.Formować małe owalne kotleciki.Obtaczać w bułce , zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Mielone kotleciki pod sosem, paprykowo - pieczarkową kołderką i żółtym serem

Krok 2 z 3

Masło rozgrzać na patelni,dodać mąkę,lekko zasmażyć.Następnie wlać zimny rosół połączony ze śmietaną i koncentratem.Zagotować.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Zalać kotlety.

Mielone kotleciki pod sosem, paprykowo - pieczarkową kołderką i żółtym serem

Krok 3 z 3

Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.Dodać drobno pokrojone pieczarki i paprykę.Przyprawić solą i pieprzem.Dusic do miękkości.Wyłożyć na sos.Posypać startym na tarce o drobnych oczkach serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C przez około 20 minut

Tradycyjne mielone troszkę mi się już znudziły więc postanowiłam przygotować je w inny sposób .Są bardzo dobre i najlepiej smakują z dodatkiem pieczonych ziemniaków
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika