Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso połączyć z drobno posiekaną usmażoną cebulą,rozdrobnionym czosnkiem ,odciśniętą kajzerką poprzednio namoczoną w mleku.Dodać jajko i musztardę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić.Formować małe owalne kotleciki.Obtaczać w bułce , zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Masło rozgrzać na patelni,dodać mąkę,lekko zasmażyć.Następnie wlać zimny rosół połączony ze śmietaną i koncentratem.Zagotować.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Zalać kotlety.
Cebulę drobno posiekać,podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.Dodać drobno pokrojone pieczarki i paprykę.Przyprawić solą i pieprzem.Dusic do miękkości.Wyłożyć na sos.Posypać startym na tarce o drobnych oczkach serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C przez około 20 minut