
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
4 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Mięso (dobrze schłodzone) wymieszać z żółtkami, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Masę mięsną starannie wyrobić, jeśli jest zbyt rzadka dodać odrobinę bułki tartej.
Krok 2 z 5
Mięso nakładać na namoczone patyczki, wilgotnymi dłońmi formować cienkie pałeczki mięsne.
Krok 3 z 5
Wąskimi i bardzo cienkimi paseczkami boczku okręcić ukośnie mięso (nie musi być skręcone zbyt gęsto).
Krok 4 z 5
Gotowe mięsne pałeczki grillować z każdej strony na niezbyt rozgrzanym grillu lub patelni ok. 3-4 minuty.
Krok 5 z 5
Podawać z dodatkiem dowolnego sosu np. jogurtowo-czosnkowego ze świeżym ogórkiem, majonezowego z kaparami, pikantną salsą pomidorową oraz z sałatką ze świeżych ziemniaków.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0