
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Meksykańska zupa molle de olla z wołowiną
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
50 minKrok 2
25 minKrok 3
5 minWskazówka kulinarna
1 min
Krok 1 z 4
Podgrzej 3 litry wody z 2 ząbkami czosnku, połową cebuli, mięsem, kośćmi, kukurydzą i solą. Przykryj i gotuj od 40 do 50 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 2 z 4
Zmiksuj chili z koncentratem, pomidorami, upieczonym ząbkiem czosnku, upieczoną cebulą i 1,5 szklanki wody. Wlej do mięsa, dodaj kluski z mąki kukurydzianej, zieloną fasolkę, cukinię, marchewkę i liść laurowy. Gotuj jeszcze przez 15 minut.

Krok 3 z 4
Podawaj z posiekaną cebulą, kolendrą i sokiem z cytryny. Zupę możesz udekorować grzankami lub kawałkami smażonego chleba.

Wskazówka kulinarna z 4
Mięso i kukurydzę możesz też ugotować w szybkowarze - przez 40 do 45 minut po usłyszeniu dźwięku zaworu.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0