Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masa śmietanowa

0
10 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 łyżek
Cukier puder
1 kostka
Masło
250 ml
Kwaśna śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.56 g
Węglowodany
0.75 g
Tłuszcze
25.7 g
Wartość energetyczna
199.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

10 min
Krok 1
8 min
Masło utrzeć z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać.
Krok 2
2 min
Powstałą masą można przełożyć biszkopty.
Masa śmietanowa

Krok 1 z 2

Masło utrzeć z cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać.

Masa śmietanowa

Krok 2 z 2

Powstałą masą można przełożyć biszkopty.

Masa śmietanowa, to uniwersalny przepis. Najczęściej stosujemy ją na przykład do przekładania biszkoptów, jednak ogranicza nas tylko wyobraźnia. Przygotowanie jest dziecinnie proste, a smak pozwoli wzbogacić każde ciasto. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika