Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masa bananowa idealnie sprawdzi się do przekładania ciast, tortów, ptysiów czy innych słodkości. Wykonanie nie zajmie Ci dużo czasu. Masło utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym, po chwili dodaj żółtko i dalej ucieraj. Kolejny krok to miksowanie bananów i wymieszanie ich z utartą masą. Smakowita, słodziutka masa bananowa to idealne rozwiązanie aromatycznego kremu do wielu przysmaków. Wykonaj go już dziś!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Obrane banany miksujemy.
Krok 2
10 min
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
5 min
Dalej ucierając, dodajemy żółtko.
Krok 4
5 min
Dodajemy powoli zmiksowane banany. Po dokładnym wymieszaniu masa gotowa do użycia.
Krok 1
z
4
Obrane banany miksujemy.
Krok 2
z
4
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
z
4
Dalej ucierając, dodajemy żółtko.
Krok 4
z
4
Dodajemy powoli zmiksowane banany. Po dokładnym wymieszaniu masa gotowa do użycia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1