Masa bananowa
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.19 g
Węglowodany
29.3 g
Tłuszcze
21.04 g
Wartość energetyczna
299.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Obrane banany miksujemy.
Krok 2
10 min
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
5 min
Dalej ucierając, dodajemy żółtko.
Krok 4
5 min
Dodajemy powoli zmiksowane banany. Po dokładnym wymieszaniu masa gotowa do użycia.
Masa bananowa idealnie sprawdzi się do przekładania ciast, tortów, ptysiów czy innych słodkości. Wykonanie nie zajmie Ci dużo czasu. Masło utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym, po chwili dodaj żółtko i dalej ucieraj. Kolejny krok to miksowanie bananów i wymieszanie ich z utartą masą. Smakowita, słodziutka masa bananowa to idealne rozwiązanie aromatycznego kremu do wielu przysmaków. Wykonaj go już dziś!
Komentarze 1