Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak po indyjsku Tikka Masala

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Kurczak po indyjsku Tikka Masala

(0)
10 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Pierś z kurczaka
400  g
Passata pomidorowa
100  ml
Śmietanka słodka 18%
1  saszetka
Pasta do gotowania Tikka Masala WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.5 g
Wartość energetyczna
232.4 kcal
Tłuszcze
10.1 g
Białko
25.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pasta do gotowania Kurczak po indyjsku Tikka Masala WINIARY to świetny dodatek do przygotowania pysznego orientalnego dania. Dzięki połączeniu w paście aromatycznych przypraw, już teraz szybko i bez wysiłku możesz przygotować klasyczne danie kuchni indyjskiej Tikka Masala we własnej kuchni.


Kurczak po indyjsku Tikka Masala - pomysł na obiad dla zabieganych

Zacznij od podsmażenia pokrojonego w kostkę kurczaka. Krótkie smażenie sprawia, że mięso będzie soczyste i delikatne. Następnie do kurczaka dodaj Pastę Tikka Masala WINIARY i passatę pomidorową. Całość podgrzewaj przez ok. 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dzięki temu przyprawy z pasty WINIARY połączą się z mięsem.

Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, wymieszaj i podgrzewaj przez minutę doprowadzając całość do wrzenia Po tym czasie danie jest gotowe.


Pasta Tikka Masala WINIARY podkreśli orientalny charakter potrawy, a przy tym jest idealnie zbilansowana smakowo, dlatego nie musisz dodawać soli ani innych przypraw.

Tak przygotowany kurczak po indyjsku Tikka Masala idealnie komponuje się z ugotowanym ryżem. To połączenie delikatnego mięsa, aromatycznego sosu i ryżu, którego smak zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.


Sięgnij po Pastę do gotowania Tikka Masala WINIARY, dzięki której szybko i bez wysiłku ugotujesz pyszne danie.

Przygotowanie

10 min
  • Krok 1

    5 min
    Pokrój kurczaka w kostkę. Kawałki mięsa podsmaż na patelni.
  • Krok 2

    3 min
    Do mięsa dodaj Pastę Tikka Masala WINIARY i passatę pomidorową. Duś całość przez 3 minuty.
  • Krok 3

    1 min
    Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia. Danie serwuj z ryżem.
  • WIĘCEJ SMAKU AZJI?

    1 min
    Gotowe danie możesz udekorować posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Kurczak po indyjsku Tikka Masala

Krok 1 z 4

Pokrój kurczaka w kostkę. Kawałki mięsa podsmaż na patelni.

Kurczak po indyjsku Tikka Masala

Krok 2 z 4

Do mięsa dodaj Pastę Tikka Masala WINIARY i passatę pomidorową. Duś całość przez 3 minuty.

Kurczak po indyjsku Tikka Masala

Krok 3 z 4

Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia. Danie serwuj z ryżem.

Kurczak po indyjsku Tikka Masala

WIĘCEJ SMAKU AZJI? z 4

Gotowe danie możesz udekorować posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażony ryż z kurczakiem i ananasem

    Smażony ryż z kurczakiem i ananasem

    19 min Łatwy
  • Burger z chrupiącym kurczakiem

    Burger z chrupiącym kurczakiem

    30 min Łatwy
  • Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    40 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu