Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś dla fanów grzybów, których przecież nie brakuje. Marynowane rydze, idealne jako przystawka do obiadu, to jeden z przysmaków, które podbijają polskie stoły. W marynowaniu kluczowa jest zalewa. My proponujemy taką z cebulą, kwaśnym jabłkiem, gorczycą i innymi przyprawami. Efekt na pewno Was zadowoli. Smacznego!
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).
Krok 2
15 min
Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.
Krok 3
15 min
Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.
Krok 4
60 min
Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Krok 1
z
4
Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).
Krok 2
z
4
Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.
Krok 3
z
4
Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.
Krok 4
z
4
Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0