Marynowane rydze
1 godz 40 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.74 g
Węglowodany
34.66 g
Tłuszcze
1.1 g
Wartość energetyczna
167.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).
Krok 2
15 min
Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.
Krok 3
15 min
Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.
Krok 4
60 min
Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Coś dla fanów grzybów, których przecież nie brakuje. Marynowane rydze, idealne jako przystawka do obiadu, to jeden z przysmaków, które podbijają polskie stoły. W marynowaniu kluczowa jest zalewa. My proponujemy taką z cebulą, kwaśnym jabłkiem, gorczycą i innymi przyprawami. Efekt na pewno Was zadowoli. Smacznego!
Komentarze 0