Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marynowane rydze

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 kg
Rydze
2 
Cebula
1 
Jabłka
2 
Liść laurowy
4 
Ziele angielskie mielone
0.5 szklanka
Cukier
1.5 łyżeczek
Gorczyca mielona
3 łyżeczek
Sól
1 szklanka
Ocet
4 szklanek
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.66 g
Tłuszcze
1.1 g
Białko
7.74 g
Wartość energetyczna
167.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
10 min
Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).
Krok 2
15 min
Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.
Krok 3
15 min
Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.
Krok 4
60 min
Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Marynowane rydze

Krok 1 z 4

Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).

Marynowane rydze

Krok 2 z 4

Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.

Marynowane rydze

Krok 3 z 4

Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.

Marynowane rydze

Krok 4 z 4

Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

Coś dla fanów grzybów, których przecież nie brakuje. Marynowane rydze, idealne jako przystawka do obiadu, to jeden z przysmaków, które podbijają polskie stoły. W marynowaniu kluczowa jest zalewa. My proponujemy taką z cebulą, kwaśnym jabłkiem, gorczycą i innymi przyprawami. Efekt na pewno Was zadowoli. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika