Malinowe serduszka
46min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.78 g
Węglowodany
6.72 g
Tłuszcze
0.27 g
Wartość energetyczna
29.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
5 min
Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 2
5 min
Do przetartych malin dodaj przegotowaną wodę, aby otrzymać 375 ml (1 i pół szklanki) musu. Rozpuść w niej galaretkę.
Krok 3
35 min
Kiedy ostygnie, dodaj maliny i rozlej do dwóch silikonowych foremek, do kostek lodu w kształcie serduszek. Wstaw do lodówki.
Krok 4
1 min
Po stężeniu, ułóż po 6 serduszek na talerzykach, udekoruj świeżymi malinami i listkiem mięty.
Słodki deserek dla ukochanych.
Przepis autorstwa tortownia.pl
Absolutnie wyjątkowy pomysł na drobną słodkość - malinowe serduszka, czyli stężały mus malinowy ze świeżych malin z dodatkiem Galaretki truskawkowy smak WINIARY. Tak przygotowaną masę malinową rozlewamy do silikonowych foremek do lodu, koniecznie w kształcie serduszek. Malinowe serduszka odstawiamy do lodówki tak, by stężały, a następnie dzielimy się nimi z bliskimi!
Komentarze 0