Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Malinowe serduszka

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
2 kubków
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.78 g
Węglowodany
6.72 g
Tłuszcze
0.27 g
Wartość energetyczna
29.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
5 min
Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 2
5 min
Do przetartych malin dodaj przegotowaną wodę, aby otrzymać 375 ml (1 i pół szklanki) musu. Rozpuść w niej galaretkę.
Krok 3
35 min
Kiedy ostygnie, dodaj maliny i rozlej do dwóch silikonowych foremek, do kostek lodu w kształcie serduszek. Wstaw do lodówki.
Krok 4
1 min
Po stężeniu, ułóż po 6 serduszek na talerzykach, udekoruj świeżymi malinami i listkiem mięty.
Malinowe serduszka

Krok 1 z 4

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Malinowe serduszka

Krok 2 z 4

Do przetartych malin dodaj przegotowaną wodę, aby otrzymać 375 ml (1 i pół szklanki) musu. Rozpuść w niej galaretkę.

Malinowe serduszka

Krok 3 z 4

Kiedy ostygnie, dodaj maliny i rozlej do dwóch silikonowych foremek, do kostek lodu w kształcie serduszek. Wstaw do lodówki.

Malinowe serduszka

Krok 4 z 4

Po stężeniu, ułóż po 6 serduszek na talerzykach, udekoruj świeżymi malinami i listkiem mięty.


Słodki deserek dla ukochanych.

Przepis autorstwa tortownia.pl






Absolutnie wyjątkowy pomysł na drobną słodkość - malinowe serduszka, czyli stężały mus malinowy ze świeżych malin z dodatkiem Galaretki truskawkowy smak WINIARY. Tak przygotowaną masę malinową rozlewamy do silikonowych foremek do lodu, koniecznie w kształcie serduszek. Malinowe serduszka odstawiamy do lodówki tak, by stężały, a następnie dzielimy się nimi z bliskimi!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika