Makaronowa sałatka z kiszonym ogórkiem
17min
Łatwy
3
Ogórek kiszony
3 płaskich łyżek
90 g
Makaron spaghetti
0.25 kubek
Fasola Kidney
30 dag
Ser edamski
0.5 puszka
Kukurydza Konserwowa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
22.04 g
Węglowodany
20.75 g
Tłuszcze
35.59 g
Wartość energetyczna
489.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
8 min
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i płuczemy.
Krok 2
5 min
Ogórki, ser oraz szynkę kroimy w kostkę, fasolę czerwoną przepłukujemy w zimnej wodzie.
Krok 3
2 min
Do miski wrzucamy wszystkie pokrojone składniki, fasole i makaron - dodajemy majonez oraz sól i pieprz dokładnie mieszamy,
Krok 4
1 min
Na koniec dodajemy kukurydzę tuż przed podaniem
Krok 5
1 min
Mieszamy i podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem
Wyśmienita propozycja dla wielbicieli sałatek majonezowych! Makaronowa sałatka z kiszonym ogórkiem to sycące danie, które możesz przygotować na lunch lub obiad. Makaron dobrze połączy się z warzywami dzięki Majonezowi Dekoracyjnemu WINIARY, a dodatek ogórka kiszonego sprawi, że całość zostanie przełamana lekko kwaśną nutą.
Komentarze 1