Makaronowa sałatka z boczkiem
30min
Łatwy
35 dag
Boczek wędzony
0.5 opakowanie
Makaron
1
Papryka czerwona
1
Cebula
0.5 pęczek
Szczypiorek
1 słoik
1 trochę
Curry
1 trochę
Olej rzepakowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.38 g
Węglowodany
16.75 g
Tłuszcze
37.94 g
Wartość energetyczna
441.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na oleju na patelni, odcedzić od tłuszczu i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2
10 min
Makaron ugotować aż będzie miękki, zahartować i zostawić do ostygnięcia.
Krok 3
5 min
W międzyczasie pokroić paprykę w kostkę, szczypiorek i cebulkę.
Krok 4
5 min
Kiedy boczek i makaron wystygnie, zmieszać wszystko razem.
Krok 5
5 min
Przygotowanie sosu: do majonezu dodawać stopniowo zmielone curry dokładnie mieszając. Dodać do pozostałych składników i wymieszać. Podawać schłodzone.
Sałatka makaronowa z dodatkiem boczku to genialna przystawka w trakcie każdego przyjęcia. Jej wyrazisty, a zarazem niezapomniany smak, przypadnie do gustu każdego smakosza. Dodatek w postaci majonezu delikatnego WINIARY będzie dobrym ukoronowaniem tej potrawy.
Komentarze 0