Makaron z jajkiem i serem
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.48 g
Węglowodany
66.7 g
Tłuszcze
25.47 g
Wartość energetyczna
637.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Na patelni rozpuść masło, wrzuć ugotowany makaron (może być pozostały z obiadu, ja z takiego zawsze przygotowuje to danie), mieszając, smaż 3 minuty.
Krok 2
5 min
Wbij jajko i szybko zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem i smaż aż jajko się zetnie. Następnie zetrzyj żółty ser, połowę wsyp do makaronu, wymieszaj i smaż jeszcze minutę.
Krok 3
5 min
Rozłóż makaron na 2 talerze i posyp resztą sera. Podawaj z surówką, np. pomidorową.
Jeśli czasami po obiedzie zostaje Ci nieco niezjedzonego makaronu, możesz go wykorzystać na kolację – przyrządź na przykład makaron z jajkiem i serem! Ugotowany makaron podsmaż na masełku, a następnie wbij do niego jajko. Poczekaj, aż jajko zetnie się, i posyp całość startym serem żółtym. Tak przyrządzony makaron z jajkiem i serem podawaj z ulubioną surówką!
Komentarze 0