Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Majonez domowej roboty

(8)
25min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Niepieprz
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Żółtko
1 
Jajko
1  łyżeczka
Musztarda
1  łyżeczka
Ocet
250  g
Olej rzepakowy
1  szczypta
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.5 g
Węglowodany
0.31 g
Tłuszcze
33 g
Wartość energetyczna
299.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Żółtka, jajko, musztardę i ocet łączymy przy użyciu miksera. Mieszamy, do czasu połączenia składników.
Krok 2
10 min
Następnie porcjami dodajemy olej - początkowo po łyżeczce, by się nie zważył, a kiedy majonez zacznie nabierać gęstej konsystencji, można wlewać olej większymi porcjami.
Krok 3
5 min
Kiedy majonez osiągnie odpowiadającą nam gęstość, przyprawiamy go solą i pieprzem oraz dowolnymi innymi przyprawami według własnego uznania.
Majonez domowej roboty

Krok 1 z 3

Składniki: Żółtko, Jajko, Ocet

Żółtka, jajko, musztardę i ocet łączymy przy użyciu miksera. Mieszamy, do czasu połączenia składników.

Majonez domowej roboty

Krok 2 z 3

Składniki: Olej rzepakowy

Następnie porcjami dodajemy olej - początkowo po łyżeczce, by się nie zważył, a kiedy majonez zacznie nabierać gęstej konsystencji, można wlewać olej większymi porcjami.

Majonez domowej roboty

Krok 3 z 3

Składniki: Pieprz czarny, Sól

Kiedy majonez osiągnie odpowiadającą nam gęstość, przyprawiamy go solą i pieprzem oraz dowolnymi innymi przyprawami według własnego uznania.

Jeśli podczas gotowania zabraknie Ci majonezu, możesz przyrządzić go samodzielnie. Potrzebujesz jajek, musztardy, octu, oleju i przypraw, a więc składników, które zazwyczaj znajdują się w każdej kuchni. To, jaką gęstość będzie miał majonez domowej roboty i czym go przyprawisz, zależy tylko od Ciebie. Powodzenia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.3 z 5
4.25
Wszystkich ocen: 8
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
88
66
00
11
00
11
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 08/10/2021 - 13:52 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 07/02/2021 - 19:16 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 05/22/2021 - 19:52 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 02/26/2021 - 04:49 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 01/27/2021 - 12:18 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 01/27/2021 - 12:18 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 12/26/2020 - 23:51 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 12/08/2020 - 15:01 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha