Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczki oczyść z błon. Oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj marynatę. Wymieszaj majonez z szałwią i musztardą.
Natrzyj marynatą polędwiczki i odstaw do lodówki na 3 godziny.
Przekrój gruszki na cztery części (ze skórką i gniazdami nasiennymi). Cebulę obierz i pokrój w ósemki, główki czosnku przekrój w poprzek. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i oprósz pieprzem.
Rozgrzej patelnie z oliwą. Owiń polędwiczki szynką i obsmaż na patelni.
Przygotuj 150ml bulionu.
Polędwiczki ułóż we wcześniej przygotowanym naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C około 25-30 minut.
Podawaj z pieczonymi dodatkami oraz odrobiną sosu, który wytworzy się podczas pieczenia.