Lunch bowl z rzodkiewkami i brokułami
28min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.74 g
Węglowodany
31.46 g
Tłuszcze
6.22 g
Wartość energetyczna
229.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
28 min
Krok 1
10 min
Ugotować różyczki brokuła.
Krok 2
3 min
Szpinak dokładnie opłukać. Fasolę odcedzić i opłukać.
Krok 3
3 min
Marchewkę, rzodkiewki, paprykę oraz kiełki rzodkiewki umyć.
Krok 4
6 min
Marchewkę i paprykę obrać i pokroić w słupki. Rzodkiewki obrać i pokroić na mniejsze cząstki.
Krok 3
3 min
Pokroić chleb i ser.
Krok 6
3 min
Wszystkie przygotowane składniki ułożyć w misce, według własnej inwencji twórczej.
Lunch bowl, czyli pełnowartościowy posiłek, który idealnie sprawdzi się nie tylko w porze lunchu, ale także jako lekka, acz pożywna kolacja czy przekąska podczas pikniku. W misce lądują warzywa, produkty zbożowe, porcja sera lub hummusu z dodatkiem oliwy. Przygotowałam dziś dla Was propozycje dwóch różnych kompozycji. Możecie je oczywiście dowolnie modyfikować, zastępując lub dodając swoje ulubione składniki. Jedyne, o czym warto pamiętać to odpowiednie proporcje – komponujemy tak, aby otrzymać danie idealnie zbilansowane pod względem wartości odżywczych i składników mineralnych.
Komentarze 0