Łopatka duszona w cebuli
1 godz 44 min
Łatwy
1
łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
400
g
Łopatka wieprzowa
1
Cebula
3
kulek
Ziele angielskie całe
1
Liść laurowy
1
łyżeczka
1
łyżka
Smalec
300
ml
Woda
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
26.67 g
Węglowodany
3.67 g
Tłuszcze
13.96 g
Wartość energetyczna
253.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
104 min
Krok 1
10 min
Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki. Przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka,
Krok 2
2 min
Następnie dodajemy jarzynkę oraz przyprawę do wieprzowiny.
Krok 3
2 min
Dodajemy również smalec oraz pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy.
Krok 4
90 min
Zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości mięsa. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą. Doprawić do smaku pieprzem i maggi.
Łopatka duszona w cebuli to nasza propozycja na szybki i pożywny obiad w niedzielne popołudnie. Mięso jest delikatne i smaczne, a cebula doda mu wyjątkowego aromatu i wyrazistości. Podczas duszenia dodajmy jarzynkę WINIARY, a jeszcze bardziej wzmocnimy zapach dania, który przyciągnie wszystkich do talerza. Smacznego!
Komentarze 0