Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łopatka duszona w cebuli

0
104 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
400 g
Łopatka wieprzowa
1 
Cebula
3 kulek
Ziele angielskie całe
1 
Liść laurowy
1 łyżka
Smalec
300 ml
Woda
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.96 g
Wartość energetyczna
253.58 kcal
Węglowodany
3.67 g
Białko
26.67 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

104 min
Krok 1
10 min
Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki. Przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka,
Krok 2
2 min
Następnie dodajemy jarzynkę oraz przyprawę do wieprzowiny.
Krok 3
2 min
Dodajemy również smalec oraz pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy.
Krok 4
90 min
Zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości mięsa. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą. Doprawić do smaku pieprzem i maggi.
Łopatka duszona w cebuli

Krok 1 z 4

Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki. Przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka,

Łopatka duszona w cebuli

Krok 2 z 4

Następnie dodajemy jarzynkę oraz przyprawę do wieprzowiny.

Łopatka duszona w cebuli

Krok 3 z 4

Dodajemy również smalec oraz pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy.

Łopatka duszona w cebuli

Krok 4 z 4

Zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości mięsa. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą. Doprawić do smaku pieprzem i maggi.

Łopatka duszona w cebuli to nasza propozycja na szybki i pożywny obiad w niedzielne popołudnie. Mięso jest delikatne i smaczne, a cebula doda mu wyjątkowego aromatu i wyrazistości. Podczas duszenia dodajmy jarzynkę WINIARY, a jeszcze bardziej wzmocnimy zapach dania, który przyciągnie wszystkich do talerza. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika