Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

0
51min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest IZABELA29

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 kg
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
3 
Cebula
250 g
Ketchup
2 
Liść laurowy
3 szczypt
Pieprz czarny
6 łyżek
Oliwa z oliwek
1 szklanka
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.47 g
Węglowodany
182.29 g
Tłuszcze
42.05 g
Wartość energetyczna
1187.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
10 min
Łopatkę kroimy na 1 cm plastry. Cebule kroimy w piórka.
Krok 2
1 min
Na 2 łyżkach oleju przesmażamy cebulę .
Krok 3
20 min
Dodajemy do niej oprószone Jarzynką mięso i dusimy pod przykryciem. Dorzucamy listki laurowe.
Krok 4
10 min
Do duszonego mięsa dodajemy około 250 ml keczupu i podlewamy 125 ml wody.
Krok 5
10 min
Dusimy az mięso będzie miękkie. Doprawiamy pod koniec kucharkiem i pieprzem.
Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

Krok 1 z 5

Łopatkę kroimy na 1 cm plastry. Cebule kroimy w piórka.

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

Krok 2 z 5

Na 2 łyżkach oleju przesmażamy cebulę .

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

Krok 3 z 5

Dodajemy do niej oprószone Jarzynką mięso i dusimy pod przykryciem. Dorzucamy listki laurowe.

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

Krok 4 z 5

Do duszonego mięsa dodajemy około 250 ml keczupu i podlewamy 125 ml wody.

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie

Krok 5 z 5

Dusimy az mięso będzie miękkie. Doprawiamy pod koniec kucharkiem i pieprzem.

Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie kryje w sobie olbrzymi potencjał. Ciekawy smak łopatki podkreślony jest ketchupem i Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Zobacz, jak przygotować duszone mięso, by było miękkie i odchodzące od kości. Będzie to świetny pomysł na danie główne. Przepis sprawdzi się również, jako dodatek do kanapek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
23.5g / 8%
Węglowodany
182.3g / 60%
Tłuszcze
42.1g / 31%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika