Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łopatka pieczona w piwie

0
267 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Łopatka wieprzowa
2 
Marchewka
160 g
Pietruszka
1 
Cebula
1000 mg
Piwo
2 
Liść laurowy
40 g
Szuszona natka pietruszki
3 g
Skórka z limonki
2 ząbków
Czosnek
4 g
Papryczka chili
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.42 g
Wartość energetyczna
447.36 kcal
Węglowodany
13.62 g
Białko
53.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

267 min
Krok 1
10 min
Mięso oprósz solą i pieprzem. Warzywa obierz i pokrój wzdłuż.
Krok 2
10 min
Mięso natrzyj Kostką Mięsną WINIARY i zwiąż szpagatem, by równomiernie się upiekło.
Krok 3
240 min
Wraz z warzywami przelóż je do rękawa pieczeniowego, wlej piwo i piecz 4 godziny w temperaturze 140°C.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki gremolaty drobno posiekaj i wymieszaj.
Krok 5
2 min
Gotowe mięso ułóż na pieczywie i posyp gremolatą.
Łopatka pieczona w piwie

Krok 1 z 5

Mięso oprósz solą i pieprzem. Warzywa obierz i pokrój wzdłuż.

Łopatka pieczona w piwie

Krok 2 z 5

Mięso natrzyj Kostką Mięsną WINIARY i zwiąż szpagatem, by równomiernie się upiekło.

Łopatka pieczona w piwie

Krok 3 z 5

Wraz z warzywami przelóż je do rękawa pieczeniowego, wlej piwo i piecz 4 godziny w temperaturze 140°C.

Łopatka pieczona w piwie

Krok 4 z 5

Wszystkie składniki gremolaty drobno posiekaj i wymieszaj.

Łopatka pieczona w piwie

Krok 5 z 5

Gotowe mięso ułóż na pieczywie i posyp gremolatą.


Przepis na łopatkę pieczoną w piwie to nie tylko pomysł na mięsny obiad, ale również na śniadanie – upieczoną łopatkę możesz ułożyć na kromkach chleba z dodatkiem gremolaty (drobno posiekanej natki pietruszki, czosnku i startej skórki limonki).

Łopatka i warzywa upieczone w piwie będą aromatyczne i miękkie, a łopatka będzie miała wielowymiarowy smak dzięki Kostce Mięsnej WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika