Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łopatka parowana w przyprawach

(0)
46min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

60  porcji
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
30  ml
Oliwa z oliwek
trochę
Słodka papryka
trochę
Pieprz czarny
trochę
Czosnek granulowany
trochę
Zioła prowansalskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.44 g
Węglowodany
67.61 g
Tłuszcze
15.87 g
Wartość energetyczna
449.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
10 min
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą, a potem papryką, ziarenkami smaku, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz ziołami. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, aby mięso naszło przyprawami.
Krok 2
35 min
Po tym czasie mięso przełożyć do parowaru. Gotować przez 35 minut.
Krok 3
1 min
Podawać z ziemniakami i warzywami (najlepiej ugotowanymi w parowarze).
Łopatka parowana w przyprawach

Krok 1 z 3

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą, a potem papryką, ziarenkami smaku, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz ziołami. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, aby mięso naszło przyprawami.

Łopatka parowana w przyprawach

Krok 2 z 3

Po tym czasie mięso przełożyć do parowaru. Gotować przez 35 minut.

Łopatka parowana w przyprawach

Krok 3 z 3

Podawać z ziemniakami i warzywami (najlepiej ugotowanymi w parowarze).

Łopatka parowana w przyprawach to propozycja nie tylko dla osób będących na diecie. Smak delikatnego mięsa gotowanego na parze, doprawionego ziarenkami smaku WINIARY uwiedzie również tych, których gotowanie na parze jeszcze nie do końca przekonało. Obiad dla całej rodziny! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
9.4g / 8%
Węglowodany
67.6g / 59%
Tłuszcze
15.9g / 32%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha