Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.
Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.
Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.
Zioła świeże opłucz i posiekaj.
Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.