Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak po tajsku
Dodaj do CookBook

Kurczak po tajsku

(0)
36 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WojtekKA
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Olej sojowy
500  g
Filet z kurczaka
1  szklanka
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Kurkuma
2  łyżeczek
Sos sojowy
1  łyżeczka
Sos paprykowy sambal
2  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Imbir
1  pęczek
Świeża mięta
trochę
Sok z limonki
1  pęczek
Kolendra
1  łyżeczka
Curry ostre
1  łyżeczka
Chili
1  szklanka
Woda
5  kropli
Sos rybny
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula dymka
1 
Cebula czerwona
1 
Cukinia
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.9 g
Wartość energetyczna
404.6 kcal
Tłuszcze
15.7 g
Białko
34.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na coś pikantnego, coś co rozpali Twoje zmysły? Wypróbuj kurczaka po tajsku. Dzięki ostrym przyprawom, kurczak w warzywnej oprawie będzie smakował wyśmienicie. Potrawa podana w kolorowych miseczkach z pałeczkami przeniesie Cię do odległej orientalnej krainy smaków.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    10 min
    Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.
  • Krok 2

    10 min
    Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.
  • Krok 3

    10 min
    Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.
  • Krok 4

    5 min
    Zioła świeże opłucz i posiekaj.
  • Krok 5

    1 min
    Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.
Kurczak po tajsku

Krok 1 z 5

Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.

Kurczak po tajsku

Krok 2 z 5

Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.

Kurczak po tajsku

Krok 3 z 5

Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.

Kurczak po tajsku

Krok 4 z 5

Zioła świeże opłucz i posiekaj.

Kurczak po tajsku

Krok 5 z 5

Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Curry
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak słodko-kwaśny

    Kurczak słodko-kwaśny

    41 min Łatwy
  • Sałatka wykwintna z kurczakiem

    Sałatka wykwintna z kurczakiem

    1 godz Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Sałatka z kurczakiem, majonezem i cykorią

    Sałatka z kurczakiem, majonezem i cykorią

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu