Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak po tajsku

0
36min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest WojtekKA
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  łyżek
Olej sojowy
500  g
Filet z kurczaka
1  szklanka
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Kurkuma
2  łyżeczek
Sos sojowy
1  łyżeczka
Sos paprykowy sambal
2  ząbków
1  łyżeczka
Imbir
1  pęczek
Świeża mięta
trochę
Sok z limonki
1  pęczek
Kolendra
1  łyżeczka
Curry ostre
1  łyżeczka
Chili
1  szklanka
Woda
5  kropli
Sos rybny
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula dymka
1 
Cebula czerwona
1 
Cukinia
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.77 g
Węglowodany
33.91 g
Tłuszcze
15.74 g
Wartość energetyczna
404.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.
Krok 2
10 min
Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.
Krok 3
10 min
Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.
Krok 4
5 min
Zioła świeże opłucz i posiekaj.
Krok 5
1 min
Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.
Kurczak po tajsku

Krok 1 z 5

Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.

Kurczak po tajsku

Krok 2 z 5

Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.

Kurczak po tajsku

Krok 3 z 5

Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.

Kurczak po tajsku

Krok 4 z 5

Zioła świeże opłucz i posiekaj.

Kurczak po tajsku

Krok 5 z 5

Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.

Masz ochotę na coś pikantnego, coś co rozpali Twoje zmysły? Wypróbuj kurczaka po tajsku. Dzięki ostrym przyprawom, kurczak w warzywnej oprawie będzie smakował wyśmienicie. Potrawa podana w kolorowych miseczkach z pałeczkami przeniesie Cię do odległej orientalnej krainy smaków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

100 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
100 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
34.8g / 33%
Węglowodany
33.9g / 32%
Tłuszcze
15.7g / 35%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika