Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak po tajsku

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Olej sojowy
500 g
Filet z kurczaka
1 szklanka
Mąka pszenna
1 łyżeczka
Kurkuma
2 łyżeczek
Sos sojowy
1 łyżeczka
Sos paprykowy sambal
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Imbir
1 pęczek
Świeża mięta
1 trochę
Sok z limonki
1 pęczek
Kolendra
1 łyżeczka
Curry ostre
1 łyżeczka
Chili
1 szklanka
Woda
5 kropli
Sos rybny
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula dymka
1 
Cebula czerwona
1 
Cukinia
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
404.61 kcal
Tłuszcze
15.74 g
Białko
34.77 g
Węglowodany
33.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
10 min
Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.
Krok 2
10 min
Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.
Krok 3
10 min
Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.
Krok 4
5 min
Zioła świeże opłucz i posiekaj.
Krok 5
1 min
Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.
Kurczak po tajsku

Krok 1 z 5

Na woku rozgrzej olej. Kurczaka pokrój w małe kostki ok 2x2 cm, obtocz w mące i podsmaż na patelni.

Kurczak po tajsku

Krok 2 z 5

Gdy kurczak będzie już białawy dolej sos sojowy, sambal, sos rybny, sok z limonki i czosnek posiekany razem z łupinką. Danie duś przez jakieś 5 min.

Kurczak po tajsku

Krok 3 z 5

Warzywa umyj i pokrój w kostkę a cebulę na „8” i wrzuć do woka. Dopraw do smaku.

Kurczak po tajsku

Krok 4 z 5

Zioła świeże opłucz i posiekaj.

Kurczak po tajsku

Krok 5 z 5

Kurczaka podawaj z ryżem i posyp świeżymi ziołami.

Masz ochotę na coś pikantnego, coś co rozpali Twoje zmysły? Wypróbuj kurczaka po tajsku. Dzięki ostrym przyprawom, kurczak w warzywnej oprawie będzie smakował wyśmienicie. Potrawa podana w kolorowych miseczkach z pałeczkami przeniesie Cię do odległej orientalnej krainy smaków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika