Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak po japońsku w panierce
Dodaj do CookBook

Kurczak po japońsku w panierce

(0)
17 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
350  g
Pierś albo ćwiartka z kurczaka Zobacz naszą wskazówkę
1 
Jajko
0.33  szklanka
Bułka tarta lub panko Zobacz naszą wskazówkę
trochę
Olej roślinny do smażenia Zobacz naszą wskazówkę
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.9 g
Wartość energetyczna
240.4 kcal
Tłuszcze
9.2 g
Białko
28.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kurczak po japońsku to pomysł na szybki, prosty i pełen smaku obiad. Przygotujesz go w zaledwie kilkanaście minut, dlatego możesz zrobić go nawet w najbardziej zabieganym dniu, kiedy nie w głowie Ci czasochłonne gotowanie. Nasz przepis na kurczaka po japońsku jest też niedrogi, a składniki potrzebne do jego przygotowania – łatwo dostępne w niemal każdym sklepie. Możesz przygotować to danie zarówno z piersi, jak i z ćwiartki z kurczaka. Właśnie dlatego to danie świetnie sprawdzi się na co dzień. Wystarczy, że podasz je z sałatką ze świeżych warzyw, pieczonymi ziemniakami lub puree. Tak przygotowany kurczak chrupiący po japońsku może być też świetnym dodatkiem do sałatki albo samodzielną przekąską, gdy Ty lub Twoi bliscy macie ochotę na małe co nieco.

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozgrzej frytkownicę do 200°C przez 5 minut. W przypadku ćwiartki z kurczaka temp. powinna wynosić 180°C. Jeśli nie masz frytkownicy, możesz zrobić to danie na głębokiej patelni z dużą ilością oleju.
  • Krok 2

    2 min
    Pokrój pierś lub ćwiartkę kurczaka na kawałki (możesz zdjąć skórę z ćwiartki albo w stylu azjatyckim ją zostawić). Kawałki kurczaka obtocz w roztrzepanym jajku, panierce z bułki tartej lub panko.
  • Krok 3

    10 min
    Spryskaj kosz frytkownicy olejem. Ostrożnie przenieś kawałki kurczaka do frytkownicy i też spryskaj tłuszczem z wierzchu. Smaż przez 10-12 minut, obracając po 5-6 minutach. W przypadku ćwiartki smaż mięso przez 12 - 20 min. Czas smażenia może się różnić w zależności od rozmiaru kawałków kurczaka i modelu frytkownicy.
Kurczak po japońsku w panierce

Krok 1 z 3

Rozgrzej frytkownicę do 200°C przez 5 minut. W przypadku ćwiartki z kurczaka temp. powinna wynosić 180°C. Jeśli nie masz frytkownicy, możesz zrobić to danie na głębokiej patelni z dużą ilością oleju.

Kurczak po japońsku w panierce

Krok 2 z 3

Pokrój pierś lub ćwiartkę kurczaka na kawałki (możesz zdjąć skórę z ćwiartki albo w stylu azjatyckim ją zostawić). Kawałki kurczaka obtocz w roztrzepanym jajku, panierce z bułki tartej lub panko.

Kurczak po japońsku w panierce

Krok 3 z 3

Spryskaj kosz frytkownicy olejem. Ostrożnie przenieś kawałki kurczaka do frytkownicy i też spryskaj tłuszczem z wierzchu. Smaż przez 10-12 minut, obracając po 5-6 minutach. W przypadku ćwiartki smaż mięso przez 12 - 20 min. Czas smażenia może się różnić w zależności od rozmiaru kawałków kurczaka i modelu frytkownicy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia azjatycka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak w cieście kokosowym

    Kurczak w cieście kokosowym

    24 min Łatwy
  • Paella z kurczakiem i ostrą kiełbasą

    Paella z kurczakiem i ostrą kiełbasą

    1 godz 34 min Łatwy
  • Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    44 min Łatwy
  • Zupa wiosenna z kurczakiem

    Zupa wiosenna z kurczakiem

    1 godz 27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu