Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kurczak po japońsku w panierce
75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
28.7g / 50%
Węglowodany
8.9g / 15%
Tłuszcze
9.2g / 35%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Kurczak po japońsku w panierce

+

Kurczak po japońsku w panierce

Wróć

Kurczak po japońsku w panierce

(0)
17min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
350  g
Pierś albo ćwiartka z kurczaka Zobacz naszą wskazówkę
1 
Jajko
0.33  szklanka
Bułka tarta lub panko Zobacz naszą wskazówkę
trochę
Olej roślinny do smażenia Zobacz naszą wskazówkę
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28.68 g
Węglowodany
8.92 g
Tłuszcze
9.16 g
Wartość energetyczna
240.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kurczak po japońsku to pomysł na szybki, prosty i pełen smaku obiad. Przygotujesz go w zaledwie kilkanaście minut, dlatego możesz zrobić go nawet w najbardziej zabieganym dniu, kiedy nie w głowie Ci czasochłonne gotowanie. Nasz przepis na kurczaka po japońsku jest też niedrogi, a składniki potrzebne do jego przygotowania – łatwo dostępne w niemal każdym sklepie. Możesz przygotować to danie zarówno z piersi, jak i z ćwiartki z kurczaka. Właśnie dlatego to danie świetnie sprawdzi się na co dzień. Wystarczy, że podasz je z sałatką ze świeżych warzyw, pieczonymi ziemniakami lub puree. Tak przygotowany kurczak chrupiący po japońsku może być też świetnym dodatkiem do sałatki albo samodzielną przekąską, gdy Ty lub Twoi bliscy macie ochotę na małe co nieco.

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozgrzej frytkownicę do 200°C przez 5 minut. W przypadku ćwiartki z kurczaka temp. powinna wynosić 180°C. Jeśli nie masz frytkownicy, możesz zrobić to danie na głębokiej patelni z dużą ilością oleju.
  • Krok 2

    2 min
    Pokrój pierś lub ćwiartkę kurczaka na kawałki (możesz zdjąć skórę z ćwiartki albo w stylu azjatyckim ją zostawić). Kawałki kurczaka obtocz w roztrzepanym jajku, panierce z bułki tartej lub panko.
  • Krok 3

    10 min
    Spryskaj kosz frytkownicy olejem. Ostrożnie przenieś kawałki kurczaka do frytkownicy i też spryskaj tłuszczem z wierzchu. Smaż przez 10-12 minut, obracając po 5-6 minutach. W przypadku ćwiartki smaż mięso przez 12 - 20 min. Czas smażenia może się różnić w zależności od rozmiaru kawałków kurczaka i modelu frytkownicy.
Kurczak po japońsku w panierce

Krok 1 z 3

Rozgrzej frytkownicę do 200°C przez 5 minut. W przypadku ćwiartki z kurczaka temp. powinna wynosić 180°C. Jeśli nie masz frytkownicy, możesz zrobić to danie na głębokiej patelni z dużą ilością oleju.

Kurczak po japońsku w panierce

Krok 2 z 3

Pokrój pierś lub ćwiartkę kurczaka na kawałki (możesz zdjąć skórę z ćwiartki albo w stylu azjatyckim ją zostawić). Kawałki kurczaka obtocz w roztrzepanym jajku, panierce z bułki tartej lub panko.

Kurczak po japońsku w panierce

Krok 3 z 3

Spryskaj kosz frytkownicy olejem. Ostrożnie przenieś kawałki kurczaka do frytkownicy i też spryskaj tłuszczem z wierzchu. Smaż przez 10-12 minut, obracając po 5-6 minutach. W przypadku ćwiartki smaż mięso przez 12 - 20 min. Czas smażenia może się różnić w zależności od rozmiaru kawałków kurczaka i modelu frytkownicy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia azjatycka
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak w miodowej glazurze z sezamem

    Kurczak w miodowej glazurze z sezamem

    55 min Łatwy
  • Soczysta pierś z kurczaka z patelni

    Soczysta pierś z kurczaka z patelni

    46 min Łatwy
  • Domowe nuggetsy z kurczaka  – jak zrobić?

    Domowe nuggetsy z kurczaka – jak zrobić?

    24 min Łatwy
  • Kurczak na butelce piwa

    Kurczak na butelce piwa

    2 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu