Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak po japońsku Teriyaki

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Kurczak po japońsku Teriyaki

(0)
30 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Pierś z kurczaka
120  g
Ryż
1 
Papryka
2 
Cebula dymka
1  saszetka
WINIARY Pasta do smażenia Teriyaki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
56.1 g
Wartość energetyczna
388.1 kcal
Tłuszcze
4.3 g
Białko
28.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wybierz Pastę do smażenia Teriyaki od WINIARY przygotowaną z naturalnych składników i ciesz się wyjątkowym smakiem orientalnej kuchni. Już z kilku łatwo dostępnych składników możesz przygotować pysznego kurczaka Teriyaki, którego smak zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.


Kurczak po japońsku Teriyaki - przepis na szybki obiad

Do przygotowania dania potrzebujesz 200 g kurczaka, 2 dymki, 1 paprykę i 120 g ryżu.

Najpierw pokrój kurczaka w paseczki. Na patelni, na średnim ogniu, przez ok. 5 minut podsmażaj mięso, aż do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dzięki krótkiemu smażeniu kurczak będzie delikatny i soczysty.

Następnie dodaj na patelnię Pastę do smażenia Teriyaki WINIARY i podgrzewaj całość przez kolejne 2-3 minuty. Mieszaj od czasu do czasu, żeby przyprawy dobrze pokryły kawałki mięsa i dodały mu smaku.


Na drugiej patelni, również na średnim ogniu, podsmaż (przez 3-5 minut) pokrojoną paprykę i cebulę dymkę. Dzięki temu warzywa będą delikatne i wzmocni to ich naturalny smak. W czasie, gdy warzywa smażą się na patelni, przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. 

Zaserwuj danie układając na talerzu ugotowany ryż, a na wierzch dodaj podsmażonego kurczaka. Obok rozłóż ciepłe warzywa. Możesz też wymieszać wszystko, żeby smaki jeszcze lepiej się ze sobą połączyły.


Przygotuj to pyszne danie i delektuj się miękkimi kawałkami mięsa, chrupkimi warzywami z dodatkiem delikatnego ryżu. Nasza naturalna Pasta do smażenia Teriyaki WINIARY podkreśli autentyczny charakter potrawy – dzięki temu szybko poczujesz się jak w sercu Azji.


W ten prosty sposób możesz przyrządzić pysznego kurczaka Teriyaki. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie, czy swoich bliskich, ten przepis z pewnością zachwyci Cię autentycznymi smakami oraz prostotą i krótkim czasem przygotowania.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Kurczaka pokrój w paski i podsmaż mięso na złoto-brązowy kolor.
  • Krok 2

    3 min
    Na patelnię dodaj Pastę Teriyaki WINIARY, wymieszaj z kurczakiem i podsmażaj przez 2-3 minuty.
  • Krok 3

    5 min
    Na osobnej patelni podsmaż przez 3-5 minut pokrojoną w paski paprykę i cebulę dymkę.
  • Krok 4

    15 min
    W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 5

    1 min
    Podsmażone warzywa i kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem.
  • WIĘCEJ SMAKU AZJI?

    1 min
    Gotowe danie możesz udekorować ziarnami sezamu i posiekanym szczypiorkiem.
Kurczak po japońsku Teriyaki

Krok 1 z 6

Kurczaka pokrój w paski i podsmaż mięso na złoto-brązowy kolor.

Kurczak po japońsku Teriyaki

Krok 2 z 6

Na patelnię dodaj Pastę Teriyaki WINIARY, wymieszaj z kurczakiem i podsmażaj przez 2-3 minuty.

Kurczak po japońsku Teriyaki

Krok 3 z 6

Na osobnej patelni podsmaż przez 3-5 minut pokrojoną w paski paprykę i cebulę dymkę.

Kurczak po japońsku Teriyaki

Krok 4 z 6

W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Kurczak po japońsku Teriyaki

Krok 5 z 6

Podsmażone warzywa i kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak po japońsku Teriyaki

WIĘCEJ SMAKU AZJI? z 6

Gotowe danie możesz udekorować ziarnami sezamu i posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia japońska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka wykwintna z kurczakiem

    Sałatka wykwintna z kurczakiem

    1 godz Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Sałatka z kurczakiem, majonezem i cykorią

    Sałatka z kurczakiem, majonezem i cykorią

    36 min Łatwy
  • Kurczak po tajsku

    Kurczak po tajsku

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu