Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak nadziewany jabłkami
Dodaj do CookBook

Kurczak nadziewany jabłkami

(0)
1 godz 33 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Kurczak
2 
Jabłka
8  dag
Margaryna
1  opakowanie
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY
25  g
Majeranek
0.5 
Cytryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.8 g
Wartość energetyczna
783 kcal
Tłuszcze
56.1 g
Białko
50 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Drób można podawać na wiele sposobów. Jednym z bardziej popularnych jest pieczenie kurczaka w całości, dzięki czemu mięso pozostaje soczyste, nie wysycha i wspaniale przechodzi aromatem przypraw. Wypróbuj nasz przepis na kurczaka nadziewanego jabłkami mocno doprawionego majerankiem. Podawaj z pysznymi pieczonymi ziemniaczkami lub ulubioną kaszą.

Przygotowanie

93 min
  • Krok 1

    10 min
    Kurczaka opłukać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na ósemki. Jabłka skropić mocno cytryną.
  • Krok 2

    8 min
    Kurczaka panierować na zewnątrz i wewnątrz. Wewnątrz doprawić majerankiem. Można kurczaka posypać majerankiem również z zewnątrz.
  • Krok 3

    5 min
    Kurczaka nadziać jabłkami. Przygotować dwie duże wykałaczki. Zabezpieczyć farsz przed wypadnięciem.
  • Krok 4

    5 min
    Kurczaka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kurczaku i na papierze.
  • Krok 5

    60 min
    Piec w mocno nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Około 60 minut. Kurczaka podczas pieczenia należy odwrócić. Można sprawdzić kurczaka wykałaczką, czy jest już upieczony.
  • Krok 6

    5 min
    Kurczaka wykładamy na talerz ozdobiony sałatą. Dekorujemy pieczonymi jabłkami. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami.
Kurczak nadziewany jabłkami

Krok 1 z 6

Kurczaka opłukać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na ósemki. Jabłka skropić mocno cytryną.

Kurczak nadziewany jabłkami

Krok 2 z 6

Kurczaka panierować na zewnątrz i wewnątrz. Wewnątrz doprawić majerankiem. Można kurczaka posypać majerankiem również z zewnątrz.

Kurczak nadziewany jabłkami

Krok 3 z 6

Kurczaka nadziać jabłkami. Przygotować dwie duże wykałaczki. Zabezpieczyć farsz przed wypadnięciem.

Kurczak nadziewany jabłkami

Krok 4 z 6

Kurczaka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kurczaku i na papierze.

Kurczak nadziewany jabłkami

Krok 5 z 6

Piec w mocno nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Około 60 minut. Kurczaka podczas pieczenia należy odwrócić. Można sprawdzić kurczaka wykałaczką, czy jest już upieczony.

Kurczak nadziewany jabłkami

Krok 6 z 6

Kurczaka wykładamy na talerz ozdobiony sałatą. Dekorujemy pieczonymi jabłkami. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Uroczystość
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i sosem śmietanowym

    Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i sosem śmietanowym

    46 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy
  • Kurczak po indyjsku Tikka Masala

    Kurczak po indyjsku Tikka Masala

    10 min Łatwy
  • Koperty z ciasta filo ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

    Koperty z ciasta filo ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

    1 godz 10 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu