Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypiek-marzenie, czyli kruche ciasto z malinami i puszystą pianką. Na złote ciasto wylewamy budyniowo-jajeczną masę, zatapiamy w niej maliny, a całość przykrywamy kruszonką. Kruche ciasto z malinami udekoruj przed podaniem cukrem pudrem. Brzmi pysznie, prawda?
Przygotowanie
180 min
Krok 1
15 min
Masło pokrój w kostkę. Szybko zagnieć z pozostałymi składnikami. Gdyby ciasto okazało się zbyt sypkie możesz dodać do niego 1 łyżkę wody.
Krok 2
5 min
Podziel ciasto na 2 części. Jedna powinna być nieco większa od drugiej. Owiń je w folię spożywczą i zamroź przez godzinę.
Krok 3
10 min
Blachę ok. 34x20 cm posmaruj masłem i posyp kaszą manną. Na dno formy zetrzyj na tarce większą kulę ciasta i przyklep je dłonią. Podpiecz w temperaturze 190 stopni przez 20 minut na złoto. Ostudź
Krok 4
15 min
Ubij białka na sztywno. Powoli małymi porcjami dosypuj cukier i cukier wanilinowy ubijając na najwyższych obrotach. Powoli wsyp budyń, cały czas miksuj. Cienką strużką wlewaj olej mieszając.
Krok 5
10 min
Na zimny spód wyłóż budyniową pianę. Wyrównaj wierzch. Rządkami poukładaj maliny (otworkami do góry). Lekko je dociśnij (delikatnie palcem).
Krok 6
5 min
Zetrzyj na nie drugą część zamrożonego ciasta. Piecz 40 minut w 190 stopniach. Zostaw do wystudzenia. Posyp cukrem pudrem.
Krok 1
z
6
Masło pokrój w kostkę. Szybko zagnieć z pozostałymi składnikami. Gdyby ciasto okazało się zbyt sypkie możesz dodać do niego 1 łyżkę wody.
Krok 2
z
6
Podziel ciasto na 2 części. Jedna powinna być nieco większa od drugiej. Owiń je w folię spożywczą i zamroź przez godzinę.
Krok 3
z
6
Blachę ok. 34x20 cm posmaruj masłem i posyp kaszą manną. Na dno formy zetrzyj na tarce większą kulę ciasta i przyklep je dłonią. Podpiecz w temperaturze 190 stopni przez 20 minut na złoto. Ostudź
Krok 4
z
6
Ubij białka na sztywno. Powoli małymi porcjami dosypuj cukier i cukier wanilinowy ubijając na najwyższych obrotach. Powoli wsyp budyń, cały czas miksuj. Cienką strużką wlewaj olej mieszając.
Krok 5
z
6
Na zimny spód wyłóż budyniową pianę. Wyrównaj wierzch. Rządkami poukładaj maliny (otworkami do góry). Lekko je dociśnij (delikatnie palcem).
Krok 6
z
6
Zetrzyj na nie drugą część zamrożonego ciasta. Piecz 40 minut w 190 stopniach. Zostaw do wystudzenia. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0