
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kruche ciasto z malinami i puszystą pianką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
15 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 1 z 6
Masło pokrój w kostkę. Szybko zagnieć z pozostałymi składnikami. Gdyby ciasto okazało się zbyt sypkie możesz dodać do niego 1 łyżkę wody.
Krok 2 z 6
Podziel ciasto na 2 części. Jedna powinna być nieco większa od drugiej. Owiń je w folię spożywczą i zamroź przez godzinę.
Krok 3 z 6
Blachę ok. 34x20 cm posmaruj masłem i posyp kaszą manną. Na dno formy zetrzyj na tarce większą kulę ciasta i przyklep je dłonią. Podpiecz w temperaturze 190 stopni przez 20 minut na złoto. Ostudź
Krok 4 z 6
Ubij białka na sztywno. Powoli małymi porcjami dosypuj cukier i cukier wanilinowy ubijając na najwyższych obrotach. Powoli wsyp budyń, cały czas miksuj. Cienką strużką wlewaj olej mieszając.
Krok 5 z 6
Na zimny spód wyłóż budyniową pianę. Wyrównaj wierzch. Rządkami poukładaj maliny (otworkami do góry). Lekko je dociśnij (delikatnie palcem).
Krok 6 z 6
Zetrzyj na nie drugą część zamrożonego ciasta. Piecz 40 minut w 190 stopniach. Zostaw do wystudzenia. Posyp cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0