Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mleko pełne, 3,25% tłuszczu mlecznego, bez dodatku witaminy A i witaminy D.
1 szklanka
Woda
250 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 trochę
Sól
500 g
Kapusta Kiszona
300 g
Szynka mielona
1 
Cebula
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 
Jajko
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szklanka
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
15 min
Mleko, wodę, mąkę pszenną i jajko połączyć, zmiksować, dodać szczyptę soli. Smażyć cieńkie placki naleśnikowe.
Krok 2
10 min
Mięso podsmażyć z cebulką.
Krok 3
10 min
Kapustę kiszoną ugotować, odsączyć, pokroić, dodać mięso, przyprawić pokruszoną kostką bulionową - może być drobiowa lub warzywna.
Krok 4
15 min
Nadziewać placki, zawijać , panierować, smażyć. Krokiety to doskonały dodatek do barszczu ale także jako danie główne podane z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

Krok 1 z 4

Mleko, wodę, mąkę pszenną i jajko połączyć, zmiksować, dodać szczyptę soli. Smażyć cieńkie placki naleśnikowe.

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

Krok 2 z 4

Mięso podsmażyć z cebulką.

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

Krok 3 z 4

Kapustę kiszoną ugotować, odsączyć, pokroić, dodać mięso, przyprawić pokruszoną kostką bulionową - może być drobiowa lub warzywna.

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

Krok 4 z 4

Nadziewać placki, zawijać , panierować, smażyć. Krokiety to doskonały dodatek do barszczu ale także jako danie główne podane z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem przyrządzamy w klasyczny sposób – placki naleśnikowe faszerujemy podsmażonym na cebulce mięsem z dodatkiem soczystej kapusty kiszonej, a następnie panierujemy i smażymy. Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem możesz zajadać tak, jak lubisz najbardziej – jako danie główne lub jako dodatek do aromatycznego barszczu. Pyszność!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika