Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krokiety z gotowanym mięsem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 
Naleśnik
40 dag
Wołowina
1 trochę
Czosnek granulowany
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Jajko
1 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Masło
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
34.95 g
Węglowodany
49.96 g
Tłuszcze
16.64 g
Wartość energetyczna
491.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
Mięso gotujemy (ja wykorzystuję to z rosołu) i oddzielamy od kości. Mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 2
5 min
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
10 min
Dodajemy do mięsa. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy jednolitą masę.
Krok 4
10 min
Na każdym naleśniku układamy część farszu, zawijamy krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 5
10 min
Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.
Krokiety z gotowanym mięsem

Krok 1 z 5

Mięso gotujemy (ja wykorzystuję to z rosołu) i oddzielamy od kości. Mielimy w maszynce do mięsa.

Krokiety z gotowanym mięsem

Krok 2 z 5

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Krokiety z gotowanym mięsem

Krok 3 z 5

Dodajemy do mięsa. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy jednolitą masę.

Krokiety z gotowanym mięsem

Krok 4 z 5

Na każdym naleśniku układamy część farszu, zawijamy krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krokiety z gotowanym mięsem

Krok 5 z 5

Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Krokiety z gotowanym mięsem zachwycają swoją chrupką warstwą, która kryje w sobie wiele smaku i aromatu. Farsz dowolnie doprawisz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Zobacz, jak wykonać krokiety z mięsem. Najlepiej smakują one z barszczem czerwonym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika