Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zwykle ziemniak w zupie to bohater drugiego planu. Groszek, pieczarki, seler – to one dumnie oddają zupie swoje imię i smak. A ziemniak? Zwykle w tle, gdzieś z boku albo na samym końcu. Dlatego dziś postanowiłam poświęcić mu zupę – a konkretniej krem z ziemniaków.
Łosoś nie jest koniecznym dodatkiem, ale zioła tak i obowiązkowo w dużej ilości. Podstawą jest szczypiorek i pietruszka, ale można je zastąpić innymi ulubionymi ziołami. Ja z pewnością następnym razem dodam kolendrę lub koperek, choć wersja dzisiejsza trafia na listę moich ukochanych zup. Zamiast łososia, do kremu z ziemniaków można dodać chrupiące grzanki, groszek ptysiowy, ser feta, chipsy warzywne lub inne ulubione dodatki – za każdym razem inne :). A on wspaniale wydobędzie ich smak!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Cebulę drobno kroję i podduszam na maśle.
Krok 2
15 min
Do gorącego bulionu dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojony seler, pokrojony w talarki por, gotuję do miękkości około 15 minut.
Krok 3
3 min
Dodaję świeżo posiekane zioła, zostawiając trochę szczypiorku do dekoracji, miksuję, dodaję jogurt i dokładnie mieszam.
Krok 4
3 min
Podaję z plastrami łososia i świeżo pokrojonym szczypiorkiem.
Krok 1
z
4
Cebulę drobno kroję i podduszam na maśle.
Krok 2
z
4
Do gorącego bulionu dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojony seler, pokrojony w talarki por, gotuję do miękkości około 15 minut.
Krok 3
z
4
Dodaję świeżo posiekane zioła, zostawiając trochę szczypiorku do dekoracji, miksuję, dodaję jogurt i dokładnie mieszam.
Krok 4
z
4
Podaję z plastrami łososia i świeżo pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0