
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Krem z ziemniaków z wędzonym łososiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Łosoś nie jest koniecznym dodatkiem, ale zioła tak i obowiązkowo w dużej ilości. Podstawą jest szczypiorek i pietruszka, ale można je zastąpić innymi ulubionymi ziołami. Ja z pewnością następnym razem dodam kolendrę lub koperek, choć wersja dzisiejsza trafia na listę moich ukochanych zup. Zamiast łososia, do kremu z ziemniaków można dodać chrupiące grzanki, groszek ptysiowy, ser feta, chipsy warzywne lub inne ulubione dodatki – za każdym razem inne :). A on wspaniale wydobędzie ich smak!
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
3 minKrok 4
3 min
Krok 1 z 4
Cebulę drobno kroję i podduszam na maśle.

Krok 2 z 4
Do gorącego bulionu dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojony seler, pokrojony w talarki por, gotuję do miękkości około 15 minut.

Krok 3 z 4
Dodaję świeżo posiekane zioła, zostawiając trochę szczypiorku do dekoracji, miksuję, dodaję jogurt i dokładnie mieszam.

Krok 4 z 4
Podaję z plastrami łososia i świeżo pokrojonym szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0