Krem serowo-cukiniowy
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Tłuszcze
20.39 g
Białko
4.27 g
Wartość energetyczna
217.42 kcal
Węglowodany
5.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Cukinię pokrój i podduś na maśle (5 minut). Wlej 800 ml wody, wsyp zawartość opakowania, dodaj serek.
Krok 2
10 min
Zagotuj mieszając od czasu do czasu. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
Krok 3
3 min
Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj.
Krok 4
2 min
Rozlej do bulionówek, posyp szczypiorkiem. Podaj z grzankami czosnkowymi.
Zupa Serowa szwajcarska Kuchnia Świata WINIARY z cukinią i serkiem topionym śmietanowym oraz czosnkiem to pyszna propozycja na ciepłe danie główne, które polecamy podawać z domowymi grzankami czosnkowymi.
Krem serowo-cukiniowy jest gęsty dzięki serkowi topionemu, który zagęszcza zupę zamiast śmietany czy jogurtu naturalnego. Porcje zupy serowej z cukinią podawaj posypane szczypiorkiem.
Komentarze 0