Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa Serowa z cukinią i serkiem topionym śmietanowym oraz czosnkiem to pyszna propozycja na ciepłe danie główne, które polecamy podawać z domowymi grzankami czosnkowymi.
Krem serowo-cukiniowy jest gęsty dzięki serkowi topionemu, który zagęszcza zupę zamiast śmietany czy jogurtu naturalnego. Porcje zupy serowej z cukinią podawaj posypane szczypiorkiem.
Cukinię pokrój i podduś na maśle (5 minut). Wlej 800 ml wody, dodaj serek.
Krok 2
10 min
Zagotuj mieszając od czasu do czasu. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
Krok 3
3 min
Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj.
Krok 4
2 min
Rozlej do bulionówek, posyp szczypiorkiem. Podaj z grzankami czosnkowymi.
Krok 1
z
4
Cukinię pokrój i podduś na maśle (5 minut). Wlej 800 ml wody, dodaj serek.
Krok 2
z
4
Zagotuj mieszając od czasu do czasu. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
Krok 3
z
4
Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj.
Krok 4
z
4
Rozlej do bulionówek, posyp szczypiorkiem. Podaj z grzankami czosnkowymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0