Krem Russel waniliowy
22min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.48 g
Węglowodany
25.2 g
Tłuszcze
34.82 g
Wartość energetyczna
425.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
3 min
Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.
Krok 2
5 min
Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.
Krok 3
5 min
Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.
Krok 4
5 min
Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.
Krok 5
3 min
Dodać aromat i spirytus, wymieszać.
Krok 6
1 min
Gotowym kremem przekładać tort, ciasta, ciasteczka...
Krem Russel z Cukrem wanilinowym WINIARY to podstawowy krem cukierniczy, który stanowi bazę dla kremów o różnych smakach. Tym razem przyrządzamy krem Russel o smaku wanilii, której esencję dodajemy razem ze spirytusem już po złączeniu masy jajecznej z utartym masłem. Krem Russel waniliowy to doskonały krem do przekładania tortów, ale także ciast czy ciasteczek.
Komentarze 0