Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem Russel waniliowy

(1)
22min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
2  kostek
Masło
trochę
Ekstrakt waniliowy
1.5  łyżek
Spirytus
1  szklanka
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.48 g
Węglowodany
25.2 g
Tłuszcze
34.82 g
Wartość energetyczna
425.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
3 min
Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.
Krok 2
5 min
Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.
Krok 3
5 min
Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.
Krok 4
5 min
Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.
Krok 5
3 min
Dodać aromat i spirytus, wymieszać.
Krok 6
1 min
Gotowym kremem przekładać tort, ciasta, ciasteczka...
Krem Russel waniliowy

Krok 1 z 6

Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.

Krem Russel waniliowy

Krok 2 z 6

Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.

Krem Russel waniliowy

Krok 3 z 6

Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.

Krem Russel waniliowy

Krok 4 z 6

Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.

Krem Russel waniliowy

Krok 5 z 6

Dodać aromat i spirytus, wymieszać.

Krem Russel waniliowy

Krok 6 z 6

Gotowym kremem przekładać tort, ciasta, ciasteczka...

Krem Russel z Cukrem wanilinowym WINIARY to podstawowy krem cukierniczy, który stanowi bazę dla kremów o różnych smakach. Tym razem przyrządzamy krem Russel o smaku wanilii, której esencję dodajemy razem ze spirytusem już po złączeniu masy jajecznej z utartym masłem. Krem Russel waniliowy to doskonały krem do przekładania tortów, ale także ciast czy ciasteczek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 11/18/2020 - 14:19 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha