Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Krem Russel waniliowy

(1)
22min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
30  g
Cukier wanilinowy WINIARY
5 
Jajko
2  kostek
Masło
trochę
Ekstrakt waniliowy
1.5  łyżek
Spirytus
1  szklanka
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.48 g
Węglowodany
25.2 g
Tłuszcze
34.82 g
Wartość energetyczna
425.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Krem Russel z Cukrem wanilinowym WINIARY to podstawowy krem cukierniczy, który stanowi bazę dla kremów o różnych smakach. Tym razem przyrządzamy krem Russel o smaku wanilii, której esencję dodajemy razem ze spirytusem już po złączeniu masy jajecznej z utartym masłem. Krem Russel waniliowy to doskonały krem do przekładania tortów, ale także ciast czy ciasteczek.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    3 min
    Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.
  • Krok 3

    5 min
    Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.
  • Krok 4

    5 min
    Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.
  • Krok 5

    3 min
    Dodać aromat i spirytus, wymieszać.
  • Krok 6

    1 min
    Gotowym kremem przekładać tort, ciasta, ciasteczka...
Krem Russel waniliowy

Krok 1 z 6

Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.

Krem Russel waniliowy

Krok 2 z 6

Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.

Krem Russel waniliowy

Krok 3 z 6

Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.

Krem Russel waniliowy

Krok 4 z 6

Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.

Krem Russel waniliowy

Krok 5 z 6

Dodać aromat i spirytus, wymieszać.

Krem Russel waniliowy

Krok 6 z 6

Gotowym kremem przekładać tort, ciasta, ciasteczka...

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 3

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
B Beata

Dlaczego sie zawsze zwazy?

M Marc

To nie jest krem russel. Russel to jest krem zaparzany wrzacym cukrem !!!!!!

A Anna

Cudo!

Winiary
Expert

Cieszymy się, że smakuje. Do czego go wykorzystujesz? :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Piernik z dżemem

    1 godz 37 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe à la brownie

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kakaowy biszkopt na dużą blachę

    1 godz 10 min Łatwy
  • Tort makowy z orzechową masą

    2 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu