Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem Russel z Cukrem wanilinowym WINIARY to podstawowy krem cukierniczy, który stanowi bazę dla kremów o różnych smakach. Tym razem przyrządzamy krem Russel o smaku wanilii, której esencję dodajemy razem ze spirytusem już po złączeniu masy jajecznej z utartym masłem. Krem Russel waniliowy to doskonały krem do przekładania tortów, ale także ciast czy ciasteczek.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
3 min
Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.
Krok 2
5 min
Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.
Krok 3
5 min
Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.
Krok 4
5 min
Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
4
W
Wiktoria
Ważnym elementem jest żeby masa jajeczna na parze nie była gorąca (parząca) tylko ciepła dla palca. Trzeba to kontrolować i ewentualnie zdejmować co jakiś czas z gazu.
Winiary
Expert
Wiktoria, dziękujemy za wskazówkę. Z pewnością pomoże ona innym użytkownikom!
B
Beata
Dlaczego sie zawsze zwazy?
Winiary
Expert
Beata, może to kwestia temperatury? Wiktoria w komentarzu wyżej podpowiedziała, że warto kontrolować temperaturę masy jajecznej.
M
Marc
To nie jest krem russel. Russel to jest krem zaparzany wrzacym cukrem !!!!!!
A
Anna
Cudo!
Winiary
Expert
Cieszymy się, że smakuje. Do czego go wykorzystujesz? :)
Komentarze 4