Krem chrzanowy
16min
Łatwy
3
łyżek
3
Jajko
250
ml
Śmietana Gęsta
2
łyżek
Ocet
1
Płaska łyżka
Cukier
1
łyżeczka
Sól
150
ml
Chrzan
.
Wartości odżywcze
Białko
3.16 g
Węglowodany
4.74 g
Tłuszcze
13.31 g
Wartość energetyczna
150.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
Krok 2
5 min
Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
Krok 3
5 min
Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.
Krok 4
1 min
Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.
Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo. Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i chrzanu - jest fantastyczny.
Komentarze 0