Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo. Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i chrzanu - jest fantastyczny.
Przygotowanie
16 min
Krok 1
5 min
Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
Krok 2
5 min
Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
Krok 3
5 min
Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.
Krok 4
1 min
Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.
Krok 1
z
4
Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
Krok 2
z
4
Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
Krok 3
z
4
Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.
Krok 4
z
4
Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0