Krem chrzanowy

(0)
16min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
8 8 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
250  ml
Śmietana Gęsta
2  łyżek
Ocet
1  Płaska łyżka
Cukier
1  łyżeczka
Sól
150  ml
Chrzan

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.18 g
Węglowodany
4.74 g
Tłuszcze
12.92 g
Wartość energetyczna
146.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo. Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i chrzanu - jest fantastyczny.
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
5 min
Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
Krok 2
5 min
Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
Krok 3
5 min
Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.
Krok 4
1 min
Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.
Krem chrzanowy

Krok 1 z 4

Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.

Krem chrzanowy

Krok 2 z 4

Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.

Krem chrzanowy

Krok 3 z 4

Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.

Krem chrzanowy

Krok 4 z 4

Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika