Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem chrzanowy

(0)
16min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 8 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
250  ml
Śmietana Gęsta
2  łyżek
Ocet
1  Płaska łyżka
Cukier
1  łyżeczka
Sól
150  ml
Chrzan

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.18 g
Węglowodany
4.74 g
Tłuszcze
12.92 g
Wartość energetyczna
146.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
5 min
Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.
Krok 2
5 min
Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.
Krok 3
5 min
Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.
Krok 4
1 min
Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.
Krem chrzanowy

Krok 1 z 4

Jajka, śmietanę, ocet, cukier i sól rozbij energicznie trzepaczką.

Krem chrzanowy

Krok 2 z 4

Postaw garnek na wolnym ogniu i podgrzewaj do zgęstnienia (nie dopuścić do zagotowania), ostudź.

Krem chrzanowy

Krok 3 z 4

Dodaj chrzan i Majonez. Wymieszaj.

Krem chrzanowy

Krok 4 z 4

Możesz podawać jako dodatek do wędlin lub jajek.

Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo. Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i chrzanu - jest fantastyczny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha